Ексклюзиви
вівторок, 03 грудня 2013 12:46

Російським спецслужбам вигідне кровопролиття в Україні - експерт

Російським спецслужбам вигідне кровопролиття в Україні - експерт
Володимир Путін. Фото: www.rferl.org

Президент Росії Володимир Путін заявляючи, що в Україні не відбувається революції, а лише тривають погроми, опирається на "картинку" російських телеканалів. Вони, в свою чергу, використовують "жахливі картинки" подій в Україні для контролю свідомості росіян.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав Політичний аналітик Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Володимир Горбач.

"Путін говорить як людина, яка не користується доповідними рапортами російських спецслужб, які працюють в Україні. Він користується тією картинкою, яку ретранслюють російські державні пропагандистські телеканали. Тільки так можна зробити висновки, що в Україні не революція, а якісь погроми. Він просто грає блазня, придурюється. Путін говорить це не для нас, тих хто знає ситуацію зсередини, а говорить для російського телеглядача, який орієнтується тільки по картинці великих російських каналів які не показують майдан, а показують інсценізовану бійку на Банковій", - сказав він.

"Російський інформаційний простір живе абсолютно автономно від решти світу. У них свої режисери і уявна реальність, яку формують щоб контролювати свідомість російського суспільства в певних обмежених рамках", - додав Горбач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" Колесніченко зареєстрував законопроект щодо протидії екстремізму

Він зауважив, що російські спецслужби постійно "тримають руку на контролі" ситуації в Україні.

"Звісно вони в курсі, що тут відбувається і намагаються спрямувати розвиток подій у вигідному для них руслі. Для них вигідно було б довести ситуацію до кровопролиття і показати своїм російським телеглядачам, до чого призводять такі масові акції протесту, щоб такі процеси не повторилися уже в Російській федерації і не усували від влади Володимира Путіна, скільки б разів він не балотувався в президенти", - сказав експерт.

На запитання чи можливе введення російських війсь в Україну він відповів: "Я не вірю у можливість відкритого, прямого втручання російських військ в цю ситуацію. Окремі представники спецслужб в Україні звичайно є. Але це, перш за все, можуть бути якісь розвідники, диверсанти чи провокатори,але це не такого роду підрозділу як "Витязь" чи "Альфа".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк заявив, що штурму Ради не буде

"Що стосується можливості вторгнення прямого, то зараз це не можливо. Воно може бути лише під приводом якоїсь гуманітарної допомоги. Наприклад, коли триває громадянська війна і треба якась третя сторона, яка б розвела ворогуючі сторони. Але такого в Україні ще ніколи не було. І зараз такого прогнозувати немає підстав. В нас немає громадянського конфлікту, а є конфлікт громадян із владою", - зауважив експерт.

Нагадаємо, вчора президент Росії Володимир Путін заявив, що події в Україні нагадують не революцію, а погром.

Зараз ви читаєте новину «Російським спецслужбам вигідне кровопролиття в Україні - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути