середа, 07 травня 2014 08:19

Російських школярів вчитимуть, що Крим захоплений РФ з "морально-етичних міркувань"

Російських школярів вчитимуть, що Крим захоплений РФ з "морально-етичних міркувань"
Фото: gazeta.ua

У російських школах введуть курс під назвою "Крим і Севастополь: їх історичне значення для Росії", в ході якого школярам пояснять, що приєднання української території до Росії "грунтується на світовому праві, моральних і етичних нормах", а владу в Україні захопили радикали і русофоби, яких підтримують країни НАТО.

Про це пише газета "Коммерсант" .

Відповідні рекомендації вже підготувало профільне міністерство. На офіційному сайті відомства опубліковані приблизні плани уроків та довідкові рекомендації.

При цьому школа повинна сама визначитися, хто буде вести новий предмет: вчитель історії, географії чи літератури. Головне, щоб він переконав дітей, що дії Росії в Україну "носять миротворчий і гуманістичний характер".

Згідно з планом уроку, вчитель повинен розповісти, що Крим завжди був "духовною скріпою", яка розповсюдила православ'я на всі руські землі, але в результаті "капризу" Микити Хрущова півострів з порушенням Конституції РРФСР був переданий Українській РСР, а Борис Єльцин у 1990-х не повернув його назад "через тиск західних країн".

А тепер, коли владу в Україні в результаті державного перевороту захопили "підтримувані країнами НАТО праворадикальні і русофобські елементи", Росія прийняла рішення про приєднання регіону. При цьому вчитель буде зобов'язаний процитувати звернення президента РФ Володимира Путіна до Федеральних зборів, з яким він виступив під час підписання офіційних паперів 18 березня.

Зараз ви читаєте новину «Російських школярів вчитимуть, що Крим захоплений РФ з "морально-етичних міркувань"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути