понеділок, 12 серпня 2024 17:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські спецслужби можуть інсценувати злочини щодо цивільних на Курщині - СБУ

Російські спецслужби можуть інсценувати злочини щодо цивільних на Курщині - СБУ
Найближчим часом російські спецслужби можуть вдатися до інсценування злочинів, зокрема щодо цивільного населення Курської області, повідомила Служба безпеки України. Фото: suspilne.media

Найближчим часом російські спецслужби можуть вдатися до інсценування злочинів, зокрема щодо цивільного населення Курської області, щоб потім звинуватити в їх скоєнні українську сторону.

Про це повідомила Служба безпеки України.

СБУ зафіксувала спроби спецслужб РФ використати ситуацію у Курській області для безпідставних звинувачень українських захисників у вчиненні воєнних злочинів.

"Для цього російська сторона створює і поширює різноманітні фейки та інформаційні вкиди, які не мають нічого спільного з реальністю", - повідомила СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росгвардия - ху*рдия, машини поуганяли, все гаражи вскрыли" - росіяни розмародерили росіян - перехоплення ГУР

"Такі інформаційно-психологічні спецоперації ворога повʼязані насамперед із неможливістю ефективно протидіяти наступальним діям ЗСУ", - пише Служба безпеки України.

"СБУ попереджає, що такі спроби є марними, і не впливатимуть ні на наступальні дії ЗСУ, ні на думку міжнародних партнерів нашої держави", - сказала українська спецслужба.

Сили оборони України довели всьому світові, що чітко дотримуються правил і звичаїв ведення війни. Зокрема, як щодо поводження з російськими військовополоненими, так і щодо цивільного населення, повідомила СБУ.

"Українські воїни неухильно наближають перемогу України. І жодні ворожі ІПСО не стануть цьому на заваді", - заявила Служба безпеки України.

Виконувач обов'язки губернатора Курської області Олексій Смірнов доповів російському диктатору Володимиру Путіну, що 28 населених пунктів області перебувають під контролем Збройних сил України.

Прорив у Курській області дозволив Україні перехопити ініціативу на одній із ділянок фронту, повідомив Інституту вивчення війни.

Зараз ви читаєте новину «Російські спецслужби можуть інсценувати злочини щодо цивільних на Курщині - СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути