середа, 15 липня 2020 20:11

Російські пранкери поговорили з президентом Польщі про Україну

Російські пранкери поговорили з президентом Польщі про Україну
Вован і Лексус провели телефонну розмову з президентом Польщі. Фото: Reuters

Російські пранкери Вован і Лексус (Володимир Кузнецов та Олексій Столяров) поговорили з президентом Польщі Анджеєм Дудою, представляючись генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем та поставили чимало запитань про Україну.

Розмова відбулася у телефонному режимі та тривала понад 11 хвилин. Її пранкери розмістили в мережі Youtube. У канцелярії президента Польщі повідомили, що даним питанням займаються польські спецслужби, передає Укрінформ.

"Запис аутентичний, співрозмовники перевірялися постійним представництвом Польщі при Раді Безпеки ООН в Нью-Йорку. Цією справою займаються спецслужби",- зазначив РАР директор пресслужби канцелярії президента Польщі Марцін Кенджина.

Кузнецов, який представився генсеком ООН, привітав Дуду з перемогою у виборах та запитав про стан з пандемією коронавірусу у Польщі. Отримавши запевнення, що у Польщі ситуація з пандемією COVID-19 перебуває під контролем, пранкер почав ставити президентові питання щодо України.

Пранкер заявив, що ситуація з коронавірусом в Україні погана, з чим Дуда загалом погодився. Далі, Кузнецов запитав, що може бути "головним джерелом коронавірусу в Польщі"? На це президент Дуда відповів, що складно однозначно відповісти на це питання, додаючи: "Це може бути Україна, оскільки в Польщі є багато українців".

У ході розмови пранкер стверив, що у Польщі "ведеться боротьба з радянськими пам'ятниками". Проте Дуда відповів, що це - неправда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленського закликають завершити танці з бубнами про "ту сторону" і дати чітку відповідь

Після цього пранкер наголосив, що Дуда має суперечку з президентом РФ стосовно періоду Другої світової війни. Пранкер зауважив, що Росія зробила великий внесок в перемогу у цій війні, на що президент Польщі відповів, що він знає про це. Дуда додав, що "Росія також окуповувала Польщу після завершення війни".

Далі пранкер запитав чи не хоче Дуда "забрати українські території, зокрема Львів", і що "є багато людей, які можуть це підтримати", але президент Польщі різко відповів, що ні.

"Про це в Польщі немає жодної дискусії. Зараз це частина України і все.. Це не є предметом політичних дискусій у Польщі, ми про це не говоримо. У Польщі немає політичних сил, які висловлюють такі пропозиції", - заявив президент Польщі.

Дуда зауважив, що відносини Польщі з Україною дуже хороші. На запитання пранкерів про те, як він ставиться до президента України Володимира Зеленського, Дуда відповів, що позитивно.

Перемога Анджея Дуди означає, що правляча партія "Право і справедливість" залишатиметься біля керма Польщі. Вектор президента та політичної сили суттєво не зміниться.

Зараз ви читаєте новину «Російські пранкери поговорили з президентом Польщі про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути