Ексклюзиви
субота, 04 червня 2022 22:16

Російська пропагандистка Овсяннікова виконує завдання Кремля - Центр протидії дезінформації

Російська пропагандистка Овсяннікова виконує завдання Кремля - Центр протидії дезінформації
Російська пропагандистка Марина Овсяннікова просуває думку про необхідність зняття санкцій з РФ. Фото: Коммерсантъ

Колишня працівниця російського пропагандистського Першого каналу Марина Овсяннікова, яка зараз перебуває в Україні, є агентом впливу російської пропаганди.

"ЦПД повідомляє: "засвітивши" майже всіх спікерів, які мали бодай якийсь кредит довіри на Заході, російська пропаганда прискореними темпами намагається створити нових агентів впливу, які просуватимуть наративи, необхідні Кремлю", – заявили у Центрі протидії дезінформації при РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремлівська пропагандистка приїхала в Україну - Баканову пишуть про ганьбу

У ЦПД вважають Овсяннікову "яскравим прикладом такої системної роботи".

Там нагадали, що, отримавши вигідний образ дисидентки на Заході, вона почала просувати серед західної аудиторії думку про необхідність зняття санкцій з РФ. Також Овсяннікова "доволі успішно" просуває тези про неприпустимість русофобії та колективної відповідальності росіян за дії диктатора Володимира Путіна.

"Але Овсяннікова не є одиноким прикладом роботи пропаганди Росії, що намагається створити образ "хорошего русского", який не підтримує Путіна, але й війні не протистоїть", – повідомляє ЦПД.

Російська пропагандистка Марина Овсяннікова приїхала в Україну. Виклала фото з Одеси.

Те, що кремлівська пропагандистка потрапила в Україну, коментують у соцмережах.

1 червня у Києві анонсували пресконференцію Овсяннікової. Її збиралися привезти у Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Після суспільного розголосу заходи не відбулися.

Овсяннікова "прославилася" в середині березня 2022 року – тоді вона увірвалася до студії Першого каналу із закликами не вірити роспропаганді та зупинити війну. Після цього записала відео, де пояснила свій вчинок. Вона засудила російську агресію проти України, але водночас говорила про "братовбивчу" війну, просувала кремлівську тезу про "братні народи" і висловила надію, що Україна та РФ "зможуть помиритися".

Зараз ви читаєте новину «Російська пропагандистка Овсяннікова виконує завдання Кремля - Центр протидії дезінформації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути