Ексклюзиви
неділя, 02 травня 2010 17:25

Робочий день можуть збільшити до 12 годин

Робочий день можуть збільшити до 12 годин

Представники Соцпартії заявляють, що депутати хочуть тихцем ухвалити новий Трудовий Кодекс, що обмежить права працівників.

"Рада в першому читанні вже проголосувала проект нового Трудового кодексу, який узаконить 12-годинний робочий день і змусить працювати у вихідні, - йдеться у повідомленні СПУ, яке підписав перший секретар політради Микола Рудьковський. - Кодекс можна назвати "кріпацьким" і "рабовласницьким". Проект прийнятий в першому читанні 386 голосами. За неофіційною статистикою, приблизно така кількість народних депутатів нині є мільйонерами. Абсолютна більшість з них – бізнесмени, а значить і роботодавці. І кодекс вони "скроїли" очевидно під себе".

Пропонують також розширити можливі умови звільнення працівників. Наприклад, виганяти можна буде за організацію страйку. Робочий день можуть збільшити з восьми до дванадцяти годин на добу. Робочий тиждень може становити 48 годин, а не 40, як тепер. Роботодавець отримає можливість додавати понаднормові - 120 годин на рік. Керівників малих підприємств зобов'яжуть попереджати підлеглих про звільнення за 2 тижні, а не 2 місяці, як зараз.

Сьогодні представники незалежної профспілки вже закликали вийти на мітинги протесту проти цього кодексу. Про це на конференції сказав Олег Верник, голова центрального комітету профспілки "Захист праці".

За матеріалами прес-служби СПУ та ІМК

Зараз ви читаєте новину «Робочий день можуть збільшити до 12 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

162

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути