пʼятниця, 18 червня 2021 18:30

РНБО запровадила санкції проти Фірташа і Фукса

РНБО запровадила санкції проти Фірташа і Фукса
В РНБО заявили про повний пакет санкцій щодо Павла Фукса (ліворуч) та Дмитра Фірташа.

Рада національної безпеки і оборони запровадила санкції проти олігархів Дмитра Фірташа і Павла Фукса. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу у п'ятницю.

"Сьогодні були введені санкції щодо Фірташа Дмитра Васильовича, повний пакет, який може наша країна застосувати проти цього пана", - цитує Данілова "Інтерфакс-Україна"

Він також додав, що санкції введені проти російського бізнесмена Фукса, який, як показали перевірки апарату Ради, причетний до незаконного отримання ліцензій на видобуток корисних копалин в Україні.

Данілов згадав про компанію "Голден Деррік" і сказав, що Фукс отримав ліцензію "за один день".

"Ми не допустимо, щоб люди, які в незаконний спосіб отримали преференції від держави. Немає значення, коли це відбувалося, чи за Віктора Федоровича чи за Петра Олексійовича. Надра – стратегічний ресурс нашої держави", - заявив секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новинський хоче купити телеканал, де ллється російська пропаганда

Данілов сказав: "Президент України Володимир Зеленський, влада починає наводити порядок в сфері надрокористування. І ми домовилися, що до 1 вересня всі ліцензії, які є в нашій країні, будуть на Геоінформаційному порталі. Ви всі їх будете бачити. Всі ліцензії, які є у нас, а їх більше трьох тисяч. Суспільство буде знати, де вони знаходяться, в якому стані, хто є їх власником, і на підставі чого і коли вони їх отримали".

Причина санкцій проти Фірташа - участь в титановому бізнесі і постачаня сировини в РФ.

"Це продовжувалось доволі довго і для військових підприємств Російської Федерації, які знаходяться під нашими санкціями.

Ми крім Фірташа, наклали санкції на ті підприємства, які безпосередньо афілійовані у військово-промисловий комплекс РФ, який використовує цей титан саме у військовій сфері", - повідомив Данілов.

2014 року Дмитра Фірташа затримали в Австрії на запит слідчих США.

Олігарха звинувачують у хабарі на $18,5 млн за дозвіл на видобуток титанової сировини в Індії поза конкурсом. Йому загрожує до 50 років тюрми й конфіскація активів.

Позаторік у червні Верховний суд Австрії дозволив екстрадицію Фірташа до США. Судові процеси тривають.

Зараз ви читаєте новину «РНБО запровадила санкції проти Фірташа і Фукса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути