четвер, 16 березня 2017 21:18

Риженко назвав мінус медичної реформи

Риженко назвав мінус медичної реформи
фото: Ельдар Сарахман

Медична реформа передбачає заміну частини лікарів на парамедиків. В Україні цього категорично не можна робити.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів Сергій Риженко, головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова.

"Одне можу сказати: не треба скасовувати професіоналізм лікарів і міняти їх на парамедиків. Варто трішки десь підтягнути хвости, які є, можливо, навіть обрубати. Але залишити систему, яка зможе безкоштовно надавати допомогу українцям. Це єдине, що сьогодні залишилось.

Мені дуже важко прогнозувати, що буде далі. Якщо все відбудеться цивілізовано і реформа за собою потягне хороше фінансування – усе має бути добре. Але може пройти, як ремонт в квартирі. Коли у одних вистачає грошей поламати, а в інших не вистачає, щоб побудувати. Цього я боюсь найбільше.

Дуже треба (враховувати фактор війни. - Gazeta.ua). Для нас як для прикордонної зони – в першу чергу. Ми спрацювали більше за будь-який госпіталь за кількістю тяжких і екстрених випадків. Бо були підготовлені. Якщо зруйнують такі центри, як Мечникова, то нашим медикам доведеться їхати за кордон", - сказав Риженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хлопці ще не встигли встати, а вже кажуть: "Я маю повернутися на фронт"

З початку війни у лікарні Мечникова врятували більше 2200 тяжкопоранених бійців. Загалом 14 тисяч воїнів пройшли через лікарню. За 2016 рік медзаклад прийняв 320 тисяч цивільних громадян.

Повне інтерв'ю з Сергієм Риженком читайте на сайті Gazeta.ua та в "Газеті по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «Риженко назвав мінус медичної реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути