Ексклюзиви
середа, 19 вересня 2012 18:46

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Рішення суду щодо ЄЕСУ свідчить про страх влади перед Тимошенко - Турчинов

Рішення суду щодо ЄЕСУ свідчить про страх влади перед Тимошенко - Турчинов
Турчинов переконаний, що таке рішення суду є новою політичною технологією влади, направленою проти опозиції. Фото: job-sbu.org

Рішення суду щодо зобов'язання Української Держави сплатити борг Російській Федерації за діяльність корпорації ЄЕСУ свідчить про страх влади перед екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.

Про це на прес-конференції в Києві сказав один із лідерів Об'єднаної опозиції Олександр Турчинов.

Він переконаний, що таке рішення суду є новою політичною технологією влади, направленою проти опозиції.

"Українська Держава не заплатить Росії жодної копійки за цією справою. Більше того, по завершенню виборчого процесу апеляційна чи касаційна інстанція скасує це рішення на підставі неіснуючих державних гарантій щодо сплати боргу ЄЕСУ", - пояснив Турчинов.

Він переконаний, що завдяки цьому рішенню влада тепер заявлятиме, що не зможе виконувати свої соціальні зобов'язання перед українцями, бо їй начебто доведеться виплачувати борг Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов вважає, що влада сама "винесла" рішення суду по ЄЕСУ

"Прийнявши сьогодні таке рішення, українська влада буде розповідати протягом часу, який залишився до виборів про те, що вона змушена не платити пенсій і зарплатні, які вона по суті вже й не здатна платити. В Україні вже відбувся повний колапс. Це нічого іншого, як брудна, цинічна технологія, скерована проти Тимошенко, "Батьківщини" й опозиції в цілому. Нічого іншого за цим рішенням немає і не може бути", - переконаний політик.

Турчинов також додав, що найближчим часом його слова засвідчать виступи представників влади в телевізійних ток-шоу та випусках новин. Він також не виключає, що може навіть змінитися реклама Партії регіонів, яка буде спрямована проти опозиції.

"Крім того, це ще одне свідчення того, наскільки вони бояться лідера Об'єднаної опозиції Тимошенко. Вони готові компрометувати державу, приймати абсурдні рішення, аби мати можливість для масштабного компромату. Також ці рішення використовуватимуться в черговій справі проти Тимошенко. Економічних питань за цим фактом не існує й не може існувати", - наголосив опозиціонер.

Зараз ви читаєте новину «Рішення суду щодо ЄЕСУ свідчить про страх влади перед Тимошенко - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути