Ексклюзиви
середа, 26 грудня 2012 14:06

Рішення комітету не мали значення в сесійній залі, бо там важлива рука Чечетова - "бютівець"

Рішення комітету не мали значення в сесійній залі, бо там важлива рука Чечетова - "бютівець"
Володимир Яворівський. Фото: obozrevatel.com

Опозиційні сили намагалися з усіх сил отримати контролюючі комітети Верховної Ради, проте так домовилось керівництво. Насправді, опозиція має справу із людьми, з якими домовлятися абсолютно неможливо.

Про це коментарі Gazeta.ua повідомив народний депутат від БЮТ-"Батьківщини" Володимир Яворівський.

"Добивалися до останнього, нічого більше зробити не було можливо, принаймні та я знаю із інформації керівництва нашої фракції. Що ще опозиція мала зробити? Битися далі? Просто не виділили, от і все! Так, домагалися і Яценюк, і Тучинов, але ж хто їх слухатиме, якщо вони проголосували, та й забрали. Опозиція ж не відмовлялась від цих комітетів. Комітети не здали, а просто маємо справу із людьми, з якими домовлятися абсолютно неможливо", - пояснив свою думку політик.

Окрім того, на його думку, ключові комітети повинні відійти опозиційним силам в Верховній Раді, і це пов'язано не лише із традиціями. Водночас, Яворівський підкреслив, що комітети було розподілено абсолютно пропорційно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавринович запевняє, що Прасолов займає свою посаду законно

Говорячи про зменшення ролі комітетів в парламенті, політик сказав: "Підстави для таких розмов, дійсно є".

"Я п'ять років очолював комітет культури і духовності, тому мушу сказати, що ті рішення, які офіційно виносив комітет, фактично не мали жодного значення в сесійні залі, бо мала значення рука Чечетова. Якщо так і надалі буде продовжуватися, то очевидно, що комітети абсолютно знівелюють свою законодавчу роль, в першу чергу, і звичайно, контрольну функцію, яка їм відведена згідно з законодавством та Конституцією", - резюмував політик.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада розподілила комітети Верховної Ради за відповідне рішення проголосували 339 депутатів. Представник "Батьківщини" Андрій Шевченко заявив, що влада не дозволила опозиції очолити контрольні комітети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УДАР: Янукович призначив уряд – збірну "сім'ї" та олігархів

Опозиційні фракції не відстояли своє право на три контролюючі комітети: з питань регламенту (очолить "регіонал" Володимир Макеєнко), бюджетний (очолить близький до Ріната Ахметова "регіонал" Євген Геллєр)та питань соцполітики (очолить комуніст Петро Цибенко).

Зараз ви читаєте новину «Рішення комітету не мали значення в сесійній залі, бо там важлива рука Чечетова - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути