середа, 22 лютого 2012 18:22

Спецтема: Луценко за ґратами

Рішення Євросуду може звільнити Луценка – правозахисник

Рішення Євросуду може звільнити Луценка – правозахисник

Правозахисник Євген Захаров вважає, що Європейський суд прийме рішення на користь екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Публічний розгляд в Євросуді є рідкісним випадком. Такі слухання роблять, коли справа має велике значення в практиці суду. Більш ніж 800 справ, у яких ухвалені рішення по суті щодо України, тільки справа "Салов проти України" (Сергій Салов – представник кандидата в президенти Олександра Мороза на виборах 1999 року був позбавлений волі через звинувачення у розповсюдженні неправдивої інформації про смерть Леоніда Кучми, - Gazeta.ua) слухалася публічно. Вона в чомусь схожа на справу Луценка. Там теж було кримінальне переслідування із політичних мотивів", - зазначив Захаров.

Він пояснив, що на публічних слуханнях обидві сторони висловлять свою позицію, їм будуть поставленні питання, що займе один день.

"Але рішення буде прийматися без сторін. Скільки це займе часу – невідомо. Рішення може стати причиною для звільнення Луценка з-під варти, якщо вирок в Україні ще не вступить в силу. Інакше екс-міністр залишиться за ґратами", - зауважив правозахисник.

За словами Захарова, розгляд справи екс-міністра в Печерському суді був прискорений для того, щоб винести вирок до рішення Євросуду.

Зараз ви читаєте новину «Рішення Євросуду може звільнити Луценка – правозахисник ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути