Ексклюзиви
середа, 22 лютого 2012 16:04

Євросуд прийме рішення на користь Луценка?

Євросуд прийме рішення на користь Луценка?

"Нунсівець" Роман Зварич вважає, що у справі "Луценко проти України" в Європейському суді будуть позитивні перспективи.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"У першу чергу для самого Луценка. Було клопотання з боку адвокатів Юрія Віталійовича щодо його затримання та арешту. Воно пройшло всі інстанції в Україні, та згодом було предметом заяви до Європейського суду, аби він врахував політичні мотиви затримання. І тут суд з власної ініціативи дописує, що вони (політичні мотиви - ред.) вбачаються. Він також наголошує, що є підстави говорити про створення перешкоди для Луценка брати участь у наступних парламентських виборах. Я знаю лише один випадок, коли у Страсбурзі суд прийняв подібне рішення", - зазначив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соратник Луценка вірить в оптимістичний вирок - умовний термін

За словами Зварича, така точка зору Євросуду є сигналом українській владі, що рішення буде на користь екс-міністра. "Якщо у рішенні буде записано, що арешт був здійснений з політичних міркувань, для України це буде такою плямою, що її буде важко змити. Бо це підстава до того, щоб говорити: Луценко – політичний в'язень. Я не знаю, чому в коридорах нашої влади на це не реагують. Вони поводяться як ті три східні мавпи: "Нічого не бачу, нічого не чую, нічого не скажу", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реакція Януковича на рішення Євросуду по Луценку буде політичною – експерт

"Нунсівець" впевнений, що на вирок Печерського суду у справі Луценка буде подана апеляція, тому він не набере законної сили. "На якомусь етапі доведеться звільнити Юрія Віталійовича із СІЗО. Адже не буде законних підстав його там тримати, бо він є невинним, поки вина не доведена у суді", - додав депутат.

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини призначив публічні слухання у справі колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на 17 квітня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Євросуд прийме рішення на користь Луценка?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути