понеділок, 20 лютого 2012 15:58

Реакція Януковича на рішення Євросуду по Луценку буде політичною – експерт

Реакція Януковича на рішення Євросуду по Луценку буде політичною – експерт

Справа екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка отримає в Європейському суді політичні оцінки.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Басараб.

"Справа Юрія Луценка із самого початку була політичною. Відтак розглядати це питання виключно в площині судового процесу та робити лише юридичні прогнози не доводиться. Ми повинні розуміти, що позов Луценка до Європейського суду, рішення, яке він винесе і реакція чи її відсутність в Києві – це буде три політичних рішення. Тому передбачити перспективу цього процесу надзвичайно складно", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейський суд займеться Луценком 17 квітня

Басараб пояснив, що рішення Євросуду щодо справ Юрія Луценка та Юлії Тимошенко треба розглядати в одній зв'язці. "Реакція Януковича на обидві справи буде однаковою. Поки що нам не доводиться сподіватися на те, що він впаде під тиском європейських установ. Ми побачили його жорстку лінію, направлену на ігнорування будь-яких прохань і навіть залякувань з боку європейської спільноти", - пояснив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат упевнений, що Євросуд у наступному році ухвалить рішення на користь Луценка

"Те, що прокуратура просить інший вирок, аніж передбачено Кримінально-процесуальним кодексом, свідчить про те, що ті, хто є офіційними обвинувачами у суді керуються не визначеними законом рамками, а особистою логікою. Це ще раз підкреслює те, що основна мотивація тих, хто розпочав процес щодо Луценка та Тимошенко, не покарати людей за злочини, які їм інкримінують, а показово здійснити акт політичного покарання над ними", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Реакція Януковича на рішення Євросуду по Луценку буде політичною – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути