середа, 05 квітня 2023 16:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков зробив заяву щодо тривалості війни та переговорів з Путіним

Резніков зробив заяву щодо тривалості війни та переговорів з Путіним
Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що війна в Україні завершиться цього року. Фото: "РБК-Україна"

Російсько-українська війна може завершитися вже 2023 року.

При цьому Україна не піде на мирні домовленості з кремлівським режимом. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю NV.

Він назвав війну в Україні найбільшою на планеті з часів Другої світової. За його словами, зараз конфлікт переріс у війну ресурсів "західного світу проти ресурсів орків".

Голова Міноборони прокоментував нещодавні заяви президента Чехії Петра Павела про один для України шанс провести контрнаступ.

"Я думаю, що в президенті Чеської Республіки зараз більше говорить військовий, ніж політик. І логіка військових така, що вони постійно прораховують найгірші варіанти. Але навіть якщо це його оцінка, то вона має суб'єктивний характер, і він все одно закладає дуже корисний для нас меседж - європейські країни мають більш потужно об'єднатися та посилити допомогу Україні", – сказав Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов заявив, що терміни завершення війни не можна точно визначити

При цьому міністр виключив можливість підписання мирних домовленостей з Росією. Він нагадав, що президент Володимир Зеленський не сідатиме за стіл переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним.

"По-друге, український народ на це (компроміси. – Gazeta.ua) не піде. Якщо ви почитаєте всі останні соціологічні дослідження, то всі за перемогу, за звільнення наших територій ніхто не домовлятиметься... Третє – парламент України відображає думку народу. Тому всі наші партнери повинні розуміти: ми не йтимемо на компроміси", – наголосив Резніков.

Водночас зауважив, що командування готове до переговорів лише на умовах України. Тобто після виведення російських військ з подальшим узгодженням щодо репарацій та контрибуцій.

"Так що нічого не зміниться за будь-яких обставин. Позиція президента, народу, позиція партнерів, моя особиста позиція ми всі збігаємось, зради не буде", – запевнив посадовець.

Російсько-українська війна триватиме ще щонайменше рік. Володимир Путін "перетнув межу" і не збирається зупинятися, заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

Путін "подвоїв ставки" і має намір затягнути війну в Україні. Наступні кілька місяців на фронті будуть вирішальними, заявив директор американського Центрального розвідуправління Вільям Бернс.

Бойові дії на території України триватимуть щонайменше до кінця 2023 року. Обидві сторони підуть у наступ, якщо буде така можливість, свідчать дані Служби безпеки Латвії.

Зараз ви читаєте новину «Резніков зробив заяву щодо тривалості війни та переговорів з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути