вівторок, 31 січня 2023 17:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков поїхав у Париж. Франція оголосила нову допомогу

Резніков поїхав у Париж. Франція оголосила нову допомогу
В грудні міністр оборони України Олексій Резніков і міністр оборони Франції Себастьяно Лекорню зустрічалися у Києві. Фото: @oleksiireznikov

Франція оголосила нову військову допомогу Україні.

Передадуть ще 12 гаубиць Caesar. Про це заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню під час спільної конференції після зустрічі в Парижі з міністром оборони України Олексієм Резніковим, передає Gazeta.ua.

"Франція передасть Україні 12 додаткових гаубиць Caesar і відправить 150 солдатів до Польщі. Щоб навчати 600 українців на місяць, а до літа – загалом дві тисячі українських солдатів", – сказав Лекорню.

Також Франція допоможе Україні придбати радари для протиповітряної оборони GM 200.

Радари придбають за кошти зі створеного Францією спеціального фонду підтримки України.

Лекарню сказав, що Франція координується із союзниками, аби забезпечити Україні завжди достатню кількість ракет до переданих зенітно ракетних комплексів Crotale.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зідзвонився із Трюдо: говорили про авіацію і не тільки

Щодо танків Leclerc, то Лекарню сказав, що їхнє "технічне обслуговування досить складне".

"Можливо, когось цікавить, чи будуть це гусеничні танки, чи колісні, у будь-якому випадку – це танк. До того ж ми знаємо, які реалії довкола Leclerc. Він не був ніколи дуже багато експортованим танком, тобто його ефект важеля не був таким значним. І хоч він є технологічно довершеним витвором, однак його технічне обслуговування досить складне і це також треба брати до уваги", – заявив французький міністр.

Водночас Резніков сказав, що для початку необхідно зрозуміти, які ресурси будуть витрачатись на обслуговування танків Leclerc.

"Для нас була важливою лідерська позиція Франції, бо вона перша оголосила про танки AMX-10. Це стало тою маленькою сніговою кулькою, яка зрушила снігову масу", – сказав Резніков.

Caesar – французька 155-мм самохідна артилерійська установка. Призначена для знищення живої сили ворога, артилерійських батарей, дзотів, а також для забезпечення проходів у мінних полях і польових загородженнях.

На початку січня президент Франції Емманюель Макрон оголосив про передачу Україні важких бронетранспортерів AMX-10 RC, які також класифікуються як колісні танки.

Вчора Макрон сказав, що не виключає, що після танків Україна може отримати від західних партнерів і військові літаки.

Зараз ви читаєте новину «Резніков поїхав у Париж. Франція оголосила нову допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути