Ексклюзиви
субота, 14 січня 2023 00:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков пояснив, чому відсторонили Суровікіна

Резніков пояснив, чому відсторонили Суровікіна
Міністр оборони Олексій Резніков прокоментував відсторонення російського генерала Суровікіна. Фото: eastnews.ua

Кремль відсторонив генерала Суровікіна від командування окупаційними військами, тому що обрана ним стратегія масованих ракетних ударів не принесла очікуваного успіху.

Суровікін марно використав стратегічні запаси крилатих ракет. Про це в інтерв'ю ВВС сказав міністр оборони Олексій Резніков.

"Це було ризиковане рішення з його боку, і я думаю, після інспекції генерала Герасимова вони виявили, що було використано надто багато зброї - запаси скоротилися, але без якогось результату", - вважає міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов про призначення Герасимова: Росія підвищила ставки у війні

Резніков зазначив, що російські війська зазнали поразки на Харківському, на Херсонському напрямках. Тепер в них з'явилась можливість сконцентрувати сили в одному місці.

"Вони змінили тактику і стратегію, намагаючись виявити одне місце і зробити в ньому прорив. Адже їм життєво необхідна принаймні маленька перемога для населення Російської Федерації", - пояснив Резніков.

Друга причина, - це конфлікт між власниками приватної військової компанії і командуванням російської армії.

"Бахмут і Соледар - на відповідальності ПВК, і вони хочуть довести Кремлю, що вони кращі за регулярні війська. Ми бачимо перестановки в російському командуванні. Це свідчить про те, що конфлікт між ними триває", - вказав міністр оборони.

11 січня міністр оборони Росії Сергій Шойгу зняв Сергія Суровікіна з посади командувача війною проти України й призначив замість нього Валерія Герасимова. Суровікін став його заступником.

Британська розвідка вважає, що призначення Герасимова є "показником зростання серйозності ситуації, перед якою стоїть РФ, і явним визнанням того, що кампанія не відповідає стратегічним цілям Росії".

Зараз ви читаєте новину «Резніков пояснив, чому відсторонили Суровікіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути