Ексклюзиви
четвер, 09 грудня 2021 01:55

Режим диктатора Лукашенка погрожує Україні "локальним конфліктом"

Режим диктатора Лукашенка погрожує Україні "локальним конфліктом"
Лукашенко погрожує Україні. Фото: Белсат

У Раді безпеки Білорусі звинуватили Україну у "недружніх відносинах" через нібито зосередження військ на українсько-білоруському кордоні та пригрозили Києву можливим "локальним конфліктом".

Україна нібито почала займати "недружню позицію" щодо Республіки Білорусь, заявив держсекретар білоруського Радбезу Олександр Вольфович, повідомляє агенція БЕЛТА.

"Ми переважно приділяли увагу захисту західних рубежів - з Польщею, Литвою. Сьогодні наша південна сусідка Україна почала займати недружню позицію щодо Білорусі, хоча білоруси та українці завжди жили у мирі, злагоді та добросусідстві... Але, напевно, українське керівництво взяло курс не на миролюбну політику. Вони дивляться на Захід (або їм диктують) і намагаються під виглядом боротьби з незаконною міграцією проводити якісь навчання", - сказав Вольфович.

"Це може призвести до локального конфлікту", - заявив білоруський посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як триває спецоперація у Чорнобильській зоні - фото

23 листопада у п'яти українських областях, що межують з Білоруссю, розпочалася спеціальна прикордонна операція "Полісся". Вона координується Державною прикордонною службою та проводиться спільно з силами Нацгвардії, Нацполіції та ЗСУ. Спецоперація включає заходи для нарощення охорони та захисту українського кордону з метою недопущення міграційної кризи та протидії протиправній діяльності.

Зараз ви читаєте новину «Режим диктатора Лукашенка погрожує Україні "локальним конфліктом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути