субота, 06 липня 2013 17:36

"Революцію в Україні може профінансувати інша держава" - експерт

"Революцію в Україні може профінансувати інша держава" - експерт
Кость Бондаренко Фото: telegraf.com.ua

Сьогодні люди невдоволені місцевою владою: діями міліції, голови адміністрації. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" заявив політолог Костянтин Бондаренко.

"Щоб відбувся загальнонаціональний бунт, потрібне керівництво. Хтось має налагодити контакти між різними спалахами. Після захоплення райвідділку та самосуду є два шляхи: або відповідати за свої дії перед законом, або йти далі й висувати політичні вимоги. Питання: якими вони мають бути, яких змін домагатися? Крім того, лідер революції повинен показати нові кадри. Для заповнення всіх вакансій у політичної сили має бути 80 тисяч кандидатур на посади середньої та вищої керівних ланок. В опозиції їх немає", - зауважив він.

За словами Бондаренка, соціально-економічні проблеми не викличуть масові протести.

"Україна здатна переживати найглибші економічні кризи. У тіньовому секторі крутяться два державні бюджети. Це дозволяє більшості спокійно дивитися в майбутнє. Люди повстануть, коли держава запустить руки в їхні заощадження", - додав політолог.

Він вважає, що підштовхнути українців до революції спроможна одна з трьох умов:

"Перша: міцний середній клас. Навіть у Росії він становить майже 30 відсотків, а в Україні — лише 10. Тільки середній клас є носієм демократичних традицій і принципів. Другий варіант: нашу революцію може профінансувати інша держава — США, Росія або ЄС. В Європі і своїх проблем достатньо. Дії двох інших передбачити складно. Третій сценарій: бунт як наслідок протистояння між олігархічними групами. Якщо когось з олігархів почнуть "розкуркулювати", - зазначив Бондаренко.

Повністю інтерв'ю читайте тут:

Зараз ви читаєте новину «"Революцію в Україні може профінансувати інша держава" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

306

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути