середа, 14 березня 2012 19:44

Рейтинг Тігіпка може обвалитися у три рази – експерт

Рейтинг Тігіпка може обвалитися у три рази – експерт

Віце-прем'єр, лідер "Сильної України" Сергій Тігіпко міг самостійно повести свою партію на парламентські вибори. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Сильна Україна" є більш телевізійною партією. Але у Тігіпка особистий рейтинг дуже хороший – близько шести відсотків, тому міг би її розкрутити. Бо населення не любить старі великі партії – ні "Батьківщину", ні Партію регіонів. Їх час завершується", - зазначив він.

За словами експерта, перемовини про злиття Партії регіонів із "Сильною Україною" тривали більше півроку, тому що Тігіпко чинив опір.

"Зараз знайшли якісь форми вирішення проблеми. Можливо, були якісь погрози. Зараз СБУ викликає на допити вчених-соціологів. Хіба у неї не може виникнути питань до Сергія Леонідовича, який продав банк і співпрацював із податковими органами Кіпру? Тому у нього не було іншого виходу", - зауважив Небоженко.

Політолог наголосив, що якщо віце-прем'єра включать до першої п'ятірки Партії регіонів і змусять виголошувати партійні лозунги, його особистий рейтинг обвалиться у три рази.

"Це для нього буде катастрофою. Але коли "залізні обійми" Партії регіонів почнуть слабшати, він може створити нову партію. Тоді матиме шанси на президентських виборах. Його можуть поставити і першим номером, якщо він стане лідером партії і повноправним партнером для Віктора Януковича. Микола Азаров та Олександр Єфремов важко це сприймуть. Вони вже зараз розуміють, що Партія регіонів при сильному президентові приречена виконувати саму брудну роботу. Януковичу вже не потрібна Партія регіонів. Свого часу така історія сталася із Віктором Ющенком. Після 2006 року він відбивався від "Нашої України", створював блок. Потім довів її до повного знищення", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг Тігіпка може обвалитися у три рази – експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути