неділя, 11 березня 2012 10:16

У Тігіпка немає політичних амбіцій - експерт

У Тігіпка немає політичних амбіцій - експерт

Сергій Тігіпко вирішив, що не хоче робити політичну кар'єру як лідер партії.

Про це заявив політолог Михайло Погребінський.

На його думку, у Тігіпка немає амбіцій.

"Я думаю, що Тігіпко для себе вирішив, що він особисто політичну кар'єру як лідер партії не хоче робити і забезпечить собі майбутнє, вливаючись в потужну Партію регіонів, яка має гарантовану можливість провести в парламент достатню кількість людей, і для нього інше не цікаве. А щодо стратегічної політтехнологічної теорії, то я думаю, що для партії влади було б корисно навпаки мати такого спаринг-партнера, який би незалежно отримав би свою кількість голосів, яка б в сумі з голосами Партії регіонів давала б більше, ніж в результаті зливання. А практично ми знаємо, що лідери Партії регіонів не хочуть мати таких комплексних рішень. Їм до вподоби більше прості рішення, а прості рішення передбачають, коли ніхто не плутається під ногами", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко є "тушкою" влади в партійному плані - "бютівець"

Якщо вдасться провести з'їзд "Сильної України", і більшість проголосує за злиття з ПР, то "буде якась фракція, яка буде незадоволена, і вона створить якийсь клон цієї партії, і вони будуть присутні на політичному полі", вважає експерт.

"У людини немає амбіцій. Якщо б він був амбіційним політиком, він би просто не пішов у владу. Він би відштовхнувшись від великого відсотка, який він отримав на президентських виборах, будував би свою партію, укріплював би сподівання на те, що він може перебирати владу, тощо. А оскільки він не амбіційний, він погодився. Він вирішував свої власні проблеми таким чином, а суто політична кар'єра його не зовсім цікавить", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «У Тігіпка немає політичних амбіцій - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути