Ексклюзиви
середа, 27 лютого 2008 11:44

Рейтинг "найхворобливіших" політиків

Рейтинг "найхворобливіших" політиків
Політики просто так хворіти не повинні, вони повинні бути витривалими і сильними. Але публічні люди - теж люди, і їх можуть наздогнати будь-які хвороби - від ангін і простуд до переломів і травм. Пропонуємо Вашій увазі рейтинг найвідоміших українських хворих, складений станом на кінець лютого 2008 року.

Юлія Тимошенко. Не найхворобливіший політик, але її недавня хвороба могла коштувати українському прем"єрові візиту до Росії. Перший етап жорстокої ангіни цього року наздогнав Юлію Володимирівну 18 січня, коли вона, всупереч планам, не була присутня на засіданні РНБО, на якому розглядалися гострі земельні питання. Після засідання відбулася відома бійка між Леонідом Черновецьким і Юрієм Луценком. На цьому "заході" Тимошенко теж була відсутня. Через жорстоку застуду Юлія Володимирівна не змогла взяти участь в інавгурації Президента Грузії. Замість неї до Тбілісі відправився Віце-прем"єр-міністр Григорій Немиря.

Другий етап ангіни поклав Тимошенко в ліжко з високою температурою в лютому. Проте вже 20 лютого Тимошенко відправилася до Москви, де в позитивному руслі провела переговори з Президентом Володимиром Путіном і своїм російським колегою Віктором Зубковим.

Як тільки намітився черговий конфлікт між "Газпромом" і Україною, як Тимошенко знову захворіла. Цього разі  у неї загострився грип. Як пояснив віце-прем"єр Олександр Турчинов - це наслідки недолікованої застуди після візиту прем"єрки до Москви.

Нестор Шуфрич. 15 лютого цього року взяв активну участь в бійці, причиною якої стала спроба Держслужби виконання покарань забрати Миколу Рудьковського з СІЗО. У бійці Шуфрич отримав травму ноги "зі сторони спецпідрозділу Департаменту виконання покарань, якеавиражалося в тому, що при переміщенні автомобіля він був опущений на ногу Шуфричу". Наступного дня народному депутатові поставили діагноз - "пошкодження зв"язок ступні з крововиливом". Зараз Шуфрич знаходиться в гіпсі, який знімуть тільки через 2-3 тижні.

Василь Цушко. У травні минулого року, після захоплення будівлі Генпрокуратури, був госпіталізований з діагнозом "інфаркт міокарду". Пізніше адвокат тодішнього глави МВС Тетяна Монтян заявила про можливе отруєння Цушко. Сам Міністр вважав, що йому "допомогли захворіти". Представляючи результати своїх аналізів крові, проведені в німецьких лабораторіях, Цушко 26 вересня повідомив, що в його крові нібито виявили теофелін в смертельній дозі, а також дігоксин, які, за висновком лікарів, призвели до інфаркту міокарду.

Віктор Янукович. У травні 2007 року тодішнього Прем"єр-міністра в Барселоні після медичного обстеження прооперували колінний суглоб, зокрема, була виконана артроскопія з корекцією пошкоджень меніска. Пізніше Янукович відмовився від законного відпочинку, використавши планову відпустку для лікування хворого коліна.

Олександр Медведько. 16 січня 2008 року пішов на лікарняний, дещо здивувавши цим спікера Верховної Ради Арсенія Яценюка, який навіть доручив парламентському апарату з"ясувати всі обставини хвороби Генерального прокурора. Справа виявилася "чистою": Медведьку видалили три пухлини. Після цього глава ГПУ продовжував працювати, перебуваючи на лікарняному, і був готовий у будь-який час виступити зі звітом в парламенті. "Стан здоров"я зараз задовільний - готовий працювати і звітувати", - заявив він 30 січня цього року.

Микола Рудьковський. 7 лютого екс-міністрові транспорту і зв"язку була зроблена операція на спині. Як повідомляла прес-служба Рудьковського, 9 лютого, коли він знаходився на стаціонарному лікуванні, а його стан кваліфікувався як стан середньої тяжкості і була потрібна ще одна операція, озброєні особи в масках, не пред"являючи документів, з використанням фізичної сили захопили екс-міністра в стаціонарному відділенні лікарні, де він знаходився після операції, і відвезли в невідомому напрямку. Раніше, на початку 2008 року, відносно колишнього Міністра транспорту і зв"язку було порушено кримінальну справу за фактом привласнення коштів в особливо великих розмірах - за розтрату майна під час здійснення приватної поїздки за маршрутом Київ-Париж-Київ.

Леонід Черновецький. Київський міський голова захворів після бійки з главою МВС Юрієм Луценком, яка відбулася 18 січня цього року. Вірне оточення мера з посиланням на лікарів повідомляло, що симптоматика черепномозкової травми передбачає прояви ускладнень на 3-5 діб після травмування. Вже 11 лютого Черновецький сказав журналістам: "Мене довго не було на публіці. Я був на лікарняному - це і є причина. Я просто аналізував ситуацію, що сталася, і хотів зрозуміти, що відбулося, і більше нічого".

Тривалими і численними випадками проявів хворобливості вищих світу цього не так давно занепокоївся Кабінет міністрів. Він має намір запропонувати державним службовцям хворіти не більш за один місяць замість визначених зараз чотирьох. Проект відповідного Закону може бути розглянутий на одному з найближчих засідань уряду.

За матеріалами: Ліга онлайн.

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг "найхворобливіших" політиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути