четвер, 24 березня 2011 09:09

Рейтинг Януковича та Тігіпка котиться вниз

Рейтинг Януковича та Тігіпка котиться вниз

Якби вибори президента України відбувалися у березні 2011 року, 26% опитаних (серед тих, хто взяв би учать у виборах) проголосували б за Віктора Януковича, 20,3% - за Юлію Тимошенко, 11,2% - за Арсенія Яценюка.

Такі результати дослідження, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

Водночас, 6,4% опитаних підтримали б Сергія Тігіпка, 4,2% - Олега Тягнибока, 3,5% - Петра Симоненка.

По 2,8% голосів набрали б Віталій Кличко та Анатолій Гриценко, 1,7% - Віктор Ющенко, 1,2% - Володимир Литвин.

Інших кандидатів підтримали б 2,6% виборців, не підтримали б жодного ("проти всіх") – 8,8%, не визначились з вибором – 8,5% респондентів.

Варто зауважити, що згідно з результатами дослідження, активність щодо виборів президента України традиційно вища за парламентські вибори: якби вибори президента України відбувалися у березні – 32% опитаних однозначно взяли б у них участь, ще 37% скоріше взяли б у них участь.

Разом з тим, аналіз нинішнього та попередніх опитувань засвідчив, що продовжується падіння підтримки Януковича - з 32% у грудні минулого року до 26% у березні цього року. Від президентських виборів Янукович втратив до третини прихильників або близько 10% рейтингу, а якщо порівнювати з піком підтримки, який фіксувався у березні-червні 2010 року – майже половину або близько 20% рейтингу. Найбільших втрат нинішній глава держави зазнав у центрі, на півночі, а також на півдні України.

Порівняно з груднем минулого року позиції Тимошенко майже не змінились – її підтримують близько 20% виборців.

Незначне зростання продемонстрував Яценюк - з 8% у грудні минулого року до 11% у березні цього року.

Водночас рейтинг Тігіпка стрімко падає: у березні – червні минулого року підтримка цього чиновника становила близько 13%, у жовтні – 10%, у грудні – 8%, у березні цього року – 6%.

Слід зазначити, що соціологічна група "Рейтинг" проводила дослідження серед населення України віком від 18 років і старше. З 4 по 14 березня 2011 року було опитано 2000 респондентів.

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг Януковича та Тігіпка котиться вниз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути