понеділок, 04 вересня 2017 13:37

Реінтеграція Донбасу: Порошенко наполягає на введенні миротворців

Реінтеграція Донбасу: Порошенко наполягає на введенні миротворців
Президент Петро Порошенко на Генасамблеї ООН наполягатиме на введенні миротворців на Донбас. Фото: tyzhden.ua

Президент Петро Порошенко планує внести в законопроект про реінтеграцію Донбасу пункт про введення на тимчасово окуповані території миротворчої місії.

Про це заявила представник глави держави у парламенті Ірина Луценко на брифінгу у Верховній Раді.

"Цей законопроект готовий на 99 відсотків. Єдиний момент, який зараз проговорюють, - це включення в законопроект місії миротворців, які можуть бути запропоновані. Про це президент України говоритиме у виступі на Генасамблеї Організації Об'єднаних Націй, куди він поїде в другій половині вересня. Думаю, після додаткових консультацій із партнерами по нормандському формату такий пункт у договір включать, презентують на розгляд Верховної Ради, проведуть додаткове обговорення в українському парламенті", - сказала Луценко.

"Обговорюються експертами та спеціалістами три формати: поліцейська місія ОБСЄ, місія Організації Об'єднаних Націй, яка набільш оснащена озброєнням, навчена, має позитивний досвід у багатьох миротворчих операціях. І, можливо, європейська поліцейська або миротворча місія... Це єдиний пункт, не прописаний у цьому законі", - пояснила Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визнаємо Росію агресором - Кремль оголосить війну - Марчук

До кінця вересня законопроект про реінтеграцію Донбасу внесуть у Верховну Раду. У новому законі вперше на законодавчому рівні введуть поняття "Росія - агресор". Також, згідно з новим законом про окуповані території, Україна має право самооборонятися та не несе відповідальності за ситуацію на тимчасово окупованих територіях.

Зараз ви читаєте новину «Реінтеграція Донбасу: Порошенко наполягає на введенні миротворців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути