неділя, 08 серпня 2010 18:51

"Регіони" заграватимуть одночасно з комуністами і Жванією - Гримчак

"Регіони" заграватимуть одночасно з комуністами і Жванією - Гримчак

Народний депутат Юрій Гримчак вважає, що Партія регіонів і надалі гратиме на суперечностях між коаліціянтами для просування власних законопроектів.

Про це він заявив Gazeta.ua, коментуючи різкі заяви на адресу Давида Жванії з боку лідера комуністів Петра Симоненка.

"Як на мій погляд, це дуже цікаві відносини у провладній коаліції. Де кожен вважає, що він повинен бути золотою акцією. Люди б'ються за тим, без кого неможливі приняття рішень. І на сьогоднішній день, якщо у нас відносини президент-прем'єр були недобрі, тепер маємо те саме, тільки у коаліції. І якщо подивитися на відносини провладної коаліції, тої, яка була раніше, то, фактично, навіть при тому, що в нас був "Єдиний Центр", котрий там щось завжди ходив кудись не туди, куди ми вважали за потрібне, таких відносин, де вже пішли особисті образи, у нас такого не було. Сьогодні група Жванії хотіла і має бажання замінити комуністів. Як золота акція, без котрої не можна обійтися. А комуністи з усіх сил хочуть зберегти оцю саму золоту акцію", - переконаний "самооборонець".

На думку Гримчака, група Жванії вже веде перемовини про перерозподіл посад у провладній коаліції.

"Ніхто ні на кого ставку робити не буде. Вони й далі одне одного поливатимуть брудом. А зверху буде така монолітна "Партія регіонів", котра буде своїх молодших партнерів по голівці гладити і казати: "Ну обов'язково тільки з тобою, ти ж розумієш". Але я, ще коли починалася вся ця епопея, литвинівцям і комуністам пропонував у коаліційній угоді написати: "Більш нікого не приймати". Бо я казав, що якщо приймати ще когось, то комуністів викинуть. Але вони не дослухалися до цього жарту. І от сьогодні перша ластівка вже пішла. Я думаю, що через деякий час у нас і Литвин своє отримає саме від коаліції. Бо, питається, чому Литвин — голова Верховної Ради, а в групі Жванії 20 людей, а в них прав ніяких. Вони починають уже розмови про якісь посади. Тобто, там нема діалога ніякого з жодного боку. Хто буде найнеобхідніший для "Регіонів", - зазначив нардеп.

Гримчак вважає, що "регіонали" намагатимуться зберегти нинішнє становище серед членів коаліції, щоб мати надійний запас голосів.

"В даному випадку, щоб комуністи пішли, буде 230. І тоді будь-яке рішення буде залежати від групи Жванії. Тоді доведеться з ними домовлятися, якісь посади, преференції, ще щось. А якщо навпаки, то так само зроблять комуністи, вони не голосували, і рішення не проходило. А регіонали зацікавлені в тому, щоб ті і інші залишалися в коаліції, але, якщо не голосують комуністи — Жванія на підхваті. Якщо не голосує Жванія — у нас завжди є комуністи", - підкреслив "нунсівець".

Гримчак вважає, що всі розмови про вихід комуністів з коаліції ведуться саме для того, щоб тільки і зберегти своє місце у ній.

"Якби вони були справжніми комуністами, вони не увійшли б у коаліцію. Адже ціни на продукти і газ ростуть, комуналка росте, пенсія і зарплати не збільшуються. Наші специ з опозиційного уряду порахували, що пенсії в середньому зросли на три гривні. І на 50 процентів зросли ціни на газ. Тобто, комуністи, якщо вони - захисники знедолених, узагалі не повинні там бути. Але вони грають свою гру, бо такі самі комуністи, як балерина, яка після 80 років намагається танцювати. Позиція Жванії теж зрозуміла. Там є бізнес, який треба захищати. І у нього, і у його соратників. А "Партія регіонів" зацікавлена, щоб лишалося все так, як є", - наголосив Гримчак.

Нагадаємо, Симоненко назвав Жванію "ющенківським дрантям" і "проституткою".

В свою чергу, його група "Право вибору" заявила, що останні заяви лідера комуністів за формою та змістом суперечать нормам політичної етики і більш схожі на базарну фразеологію.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" заграватимуть одночасно з комуністами і Жванією - Гримчак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути