Ексклюзиви
середа, 21 листопада 2012 21:50

"Регіонам" потрібен спікер, який не задумуючись буде виконувати накази Банкової - експерт

"Регіонам" потрібен спікер, який не задумуючись буде виконувати накази Банкової - експерт
Олексій Гарань. Фото: glavcom.ua

Олександр Лавринович може стати для Партії регіонів хорошою кандидатурою на спікерство.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав експерт, професор кафедри політології Національного університету "Києво-Могилянська академія" Олексій Гарань.

Він припустив, що цілком можливо, що з міністрів-"регіоналів" до парламенту перейде працювати чинний міністр юстиції Олександр Лавринович. "Лавринович для Партії регіонів був б непоганим варіантом спікера. З одного боку — це людина підконтрольна президенту, яка не буде собі дозволяти нічого зайвого. А з іншого боку — людина досвідчена і знає як і користуватися регламентом, і як викрутити це на користь Партії регіонів",- підкреслив він.

Гарань додав: "Лавринович - це якраз та людина, яка була безпосереднім учасником двох конституційних заколотів — неконституційне формування уряду і скасування попередньої редакції Конституції. І в цьому сенсі він цілком довів свою відданість президенту. Тому, в цьому випадку, я не виключаю того, що він може перейти на роботу до Верховної Ради". Водночас, коментуючи попередню інформацію щодо того, що спікером може стати чинний віце-прем'єр Сергій Тігіпко, експерт наголосив, що це навряд чи, бо "регіонали" його за свого не сприймають.

"До Тігіпка, все ж таки, ставлення в Партії регіонів більш як не до свого. У 2004 році Тігіпко формально очолював штаб Віктора Януковича, але потім після другого туру різко пішов, втік з того корабля. Потім була гра в "Сильну Україну". Тому Тігіпко для них все ж не свій. Для чого їм мати "не свого" на посаді спікера? Тому в цьому плані, у Лавриновича більше шансів. Їм потрібна своя нейтральна людина, яка не задумуючись буде виконувати накази Банкової", - підкреслив Гарань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головою наступної ВР буде "регіональний" - Томенко

Водночас, щодо подальшої долі секретаря РНБО Андрія Клюєва, він наголосив: "Клюєв навряд чи стане прем'єром, бо це означатиме, що контроль над урядом буде в однієї з груп впливу. А це може порушити певним чином баланс. Скоріше Клюєв може повернутися на посаду віце-прем'єра, це цілком реально".

Як повідомлялося раніше, до парламенту пройшли 8 з 18 членів уряду. За інформацію ЗМІ, у відставку подали Микола Азаров, Сергій Тігіпко, Борис Колесніков, Дмитро Табачник, Анатолій Близнюк, Олександр Лавринович, Петро Порошенко та Віктор Балога.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонам" потрібен спікер, який не задумуючись буде виконувати накази Банкової - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути