Ексклюзиви
субота, 19 березня 2011 05:00

"Регіоналів" лякають ідеї БЮТ з реприватизації Укртелекому

"Регіоналів" лякають ідеї БЮТ з реприватизації Укртелекому

Народний депутат Ірина Горіна вважає, що розмови навколо можливої реприватизації Укртелекому негативно впливають на імідж України.

Про це вона заявила в ефірі 5 каналу.

"Слово реприватизація - це заборона на вкладення в країну. Адже дуже некрасива історія була з продажем Припортового заводу. Одному учаснику торгів гроші повернули, а двом - ні. До цих пір ці учасники торгів ходять по судах. Тому Україна показує себе у законодавчому плані неблагополучно", - переконана нардеп.

Горіна переконана, що продаж Укртелекому відбувся з дотриманням усіх законодавчих норм.

"Підприємство Укртелеком має кредит, який треба погасити в 2012. році. І новий власник бере це на себе. Там застарілі мережі, а ви знаєте, як швидко таке обладнання старіє. В компанію треба 500-600 млн вкласти. Конкурс був публічним, договір був публічним. Крім боргів, там сказано, що трудовий колектив має зберегти роботу. Важливо і те, що той, хто купував підприємство, не повинен бути монополістом на ринку. Бо якщо велика телекомунікаційна компанія, то вона була б монополістом і могла б виставити високі тарифи", - зазначила "регіоналка".

Горіна також прокоментувала і наявність у списку найбагатших українців кількох "регіоналів" та представників влади.

"Пройшло потепління економіки після кризи, а у них конкурентні підприємства металургійної, хімічної промисловості. І це також і в тих, хто підтримує опозицію. Якщо ви говорите про правові аспекти, то коли я, наприклад, ставала держслужбовцем, то передала в управління дочці всі мої активи, тоді у мене було три компанії", - наголосила "регіоналка".

Також Горіна пообіцяла, що фракція "регіонів" обов'язково проголосує за впровадження сенсорної кнопки, як тільки отримає відповідний сертифікат.

Нагадаємо, 11 березня 2011 Фонд держмайна підписав договір купівлі-продажу телекомунікаційної компанії "Укртелеком" з дочірньою компанією австрійського фонду EPIC - "ЕСУ".

Власниками "Укртелекому" стали 5 громадян Австрії.

Тепер компанією володіють керуючі партнери EPIC Пітер Гольдшейдер, Густав Вюрмбок і Франц Лансшутцер.

Їхні частки становлять відповідно 24%, 24% і 5% акцій.

Ще по 23,5% належать Бріджит Гольдшейдер і Марині Вюрмбок.

Зараз ви читаєте новину «"Регіоналів" лякають ідеї БЮТ з реприватизації Укртелекому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути