неділя, 09 грудня 2012 18:00

"Регіонали" зможуть подарувати своїм партнерам спікерське крісло - Цибулько

"Регіонали" зможуть подарувати своїм партнерам спікерське крісло - Цибулько
ФОТО: genshtab.censor.net.ua

Робота наступного парламенту буде орієнтована виключно на президентську кампанію.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Всі дії опозиції будуть стосуватися виключно президентської кампанії. Поточні локальні справи вона відстоювати не буде. Опозиціонери довго боролися за персональне голосування. А парламентська більшість позбавила їх можливості експлуатувати цю тему. Тому будуть намагатися знайти іншу тему, але за умови, щоб вона була направлена на вибори", - зазначив він.

Експерт нагадав, що опозиціонери заявили про намір висунути екс-прем'єра Юлії Тимошенко як єдиного кандидата на президентських виборах.

"Тому кампанія опозиції буде сконцентрована на консервації свого рейтингу. А владна побудується на подоланні наслідків кризи. Якщо владі справді вдасться зробити раціональні кроки в цьому напрямку, це знижуватиме шанси опозиції", - наголосив Цибулько.

За словами політолога, у президента Віктора Януковича не буде особливих напружень у співпраці із парламентом.

"Якби сьогодні потенціал опозиції був вищим, частина депутатського корпусу формувалася б з перспективою на 2015 рік. Але оскільки зрозуміло, що опозиціонери не пропонуватимуть рецептів виходу з кризи, частина мажоритарників-самовисуванців не буде до них рватися. Вони витримають паузу. Робити це у провладній більшості набагато комфортніше, особливо для вихідців із бізнесу. Тому більшість не становитиме для президента загрози. А меншість занадто слабка, щоб їх чинити", - зауважив експерт.

Говорячи про те, чи залишиться на посаді спікера Володимир Литвин, він підкреслив: "Від Литвина є втома. Тим більше, у нього немає фракції. Лідером самовисуванців він також не може стати. Партія регіонів формально є переможцем виборчої кампанії. Буде базою формування більшості, тому і претендуватиме на портфель спікера. Це така політична необхідність. Хоча "регіонали" можуть піти на компроміси заради широкої коаліції. Тому зможуть подарувати своїм партнерам спікерське крісло".

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" зможуть подарувати своїм партнерам спікерське крісло - Цибулько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути