вівторок, 02 лютого 2010 20:07

Регіонали перед виборами згадали про справу педофілів

Регіонали перед виборами згадали про справу педофілів

Слідчі МВС та Генпрокуратури навмисно затягують розслідування справи педофілів, щоб дати час злочинцям знищити докази.

Про це заявив член тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування обставин, пов"язаних із звинуваченнями в розбещенні неповнолітніх, регіонал Віктор Корж, повідомляє його прес-служба.

"Так у період з весни до кінця літа 2009 року, поки органи МВС відмовляли матері постраждалих дітей у порушенні кримінальної справи, злодії-педофіли та їхні співучасники активно займалися знищенням доказів власних злочинів проти дітей", - йдеться у повідомленні.

"Зокрема, був зроблений капітальний ремонт у квартирі, де, як засвідчили потерпілі діти, безпосередньо відбувалися групові зґвалтування неповнолітніх", - наголосили у прес-службі.

"Навіть після отримання офіційних свідчень дітей, вже після передачі справи від МВС до Генпрокуратури, слідчі ГПУ не зробили належної експертизи вказаного помешкання та не провели належних слідчих дій", - наголошується у повідомленні.

"Ми вважаємо, що подібна поведінка неприпустима і свідчить про політиканську та абсолютно непрофесійну позицію", - заявив Корж.

Регіонал нагадав, що "100 днів тому, ще 20 жовтня 2009 генпрокурор Олександр Медведько запевнив, що слідство у справі про розбещення дітей у МДЦ "Артек" буде завершене у двомісячний термін".

"Тоді ж Медведько офіційно повідомив депутатам, що "потерпілі впізнали на фотографіях своїх кривдників", - йдеться у повідомленні.

За словами Коржа, слідчі ГПУ заборонили потерпілим спілкуватися з членами профільної ТСК парламенту, через що комісія просто не може повноцінно працювати.

"Діти опізнали декількох людей - депутатів Сергія Терьохіна, Віктора Уколова, Руслана Богдана (БЮТ), а також гендиректора "Артека" Бориса Новожилова", - наголосив регіонал.

"Минуло 100 днів, але попри прохання потерпілих, їхньої очної ставки з цими громадянами не відбулося. Це, безумовно, є свідченням того, що справа гальмується, що справа має політичне забарвлення", - вважає Корж.

Він зазначив, що єдиним позитивом у роботі комісії є зареєстрований проект постанови парламенту про звіт генпрокурора, призначений на 12 лютого.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Регіонали перед виборами згадали про справу педофілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути