понеділок, 26 жовтня 2009 19:27

Директора "Артеку" охоронятимуть після телефонних погроз - глава МВС

Директора "Артеку" охоронятимуть після телефонних погроз - глава МВС
Правоохоронці змушені були надати охорону генеральному директору Міжнародного дитячого центру (МДЦ) "Артек" Борису Новожилову, повідомив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

"Слідство отримало повідомлення про те, що відбувся телефонний дзвінок від громадянина, який проживає в одному з українських міст, який погрожує за три дні, починаючи з суботи, включити лічильник щодо директора" Артеку ". І у випадку, якщо він не виконає його умови , то він сказав, що Новожилов буде убитий ", - сказав Ю. Луценко в понеділок на прес-конференції в Сімферополі.

При цьому він додав: "Можливо, це дзвінок не зовсім адекватної людини, під впливом всієї цієї ейфорії, яка розгорнулася навколо цієї справи, а можливо це серйозна загроза. Тому ми поставили охорону, яка охороняє життя Новожилова".

Відповідаючи на запитання, чи зміниться розслідування "артеківської справи" у зв"язку з передачею ведення її в Генеральну прокуратуру, Ю. Луценко зазначив: "Думаю, що мало що зміниться в цій справі після рішення Генеральної прокуратури".

Міністр заявив, що у нього немає "жодних претензій до колег". "У потужній спільній слідчо-оперативній групі знаходяться і будуть знаходитися як слідчі прокуратури, які фактично ведуть допити протягом усіх останніх тижнів, не менше, ніж їх вели працівники МВС. Будуть також слідчі МВС, будуть працівники по боротьбі з організованою злочинністю, департаменту кримінальної розшуку і можливо працівники СБУ ", - сказав Ю. Луценко.

При цьому Ю. Луценко відкинув звинувачення в тому, що він розголошував дані по даній кримінальній справі, зокрема розголосив таємницю усиновлення.

"Сьогодні мене намагаються звинуватити у розголошенні таємниці усиновлення. Я жодного разу не називав прізвища потерпілих, і я ні разу не називав прізвища підозрюваних свідків або працівників "Артеку". На жаль, це роблять інші, які максимально політизують справу, що ускладнює слідство, і, тим не менше, воно йде ", - зазначив міністр.

Він висловив впевненість, що винні обов"язково понесуть відповідальність, а справу буде виведено з політичної площини.

"Я на відміну від народних депутатів, яким дали можливість ознайомитися зі справою, за моїми даними, ніколи не порушував закон. Я переконаний, що ця справа має залишатися у слідства, бути вийнята з рук політиків і має бути припинено нагнітання політичної істерії, чим швидше це відбудеться, тим швидше сядуть за грати ґвалтівники дітей ", - підсумував глава МВС.

За матеріалом: Интерфакс

Зараз ви читаєте новину «Директора "Артеку" охоронятимуть після телефонних погроз - глава МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути