пʼятниця, 28 травня 2010 17:28

Регіонали націлилися на русифікацію половини України

Регіонали націлилися на  русифікацію половини України

Регіонал Вадим Колесніченко вважає, що найближчим часом половина областей України отримають регіональні мови спілкування.

"Я думаю, половина областей будуть мати мову регіонального спілкування", - сказав він.

Депутат нагадав, що в найближчі півтора - два місяці в парламенті буде розглядатися новий закон про мови, що грунтується на засадах Європейської хартії регіональних мов або мов меншин.

Таким чином, на думку Колесніченка, в Україні буде створено комфортні умови для людей, що розмовляють на різних мовах.

Депутат також відзначив, що вже підготовлені документи, які дозволять стати російській мові регіональним "В остаточному підсумку, російська мова та мови інших меншин будуть відновлені у своїх правах", - сказав народний обранець.

У свою чергу, член президії Міжнародної ради російських співвітчизників Георгія Мурадов зазначив, організація співвітчизників підтримує ідею введення російської мови як другої державної в Україні. "Ми, як всесвітня організація наших співвітчизників, підтримуємо цей підхід ... Це самий найправильніший шлях зняття будь-яких проблем і конфліктів", - сказав пояснив він, передає Інтерфакс-Україна.

Враховуючи норми запропонованого регіоналами закону про мови, найбільші шанси отримати статус регіональної має російська мова.

Нагадаємо, 26 травня кримський парламент ухвалив постанову "Про реалізацію конституційних гарантій на вільне використання російської мови в Автономній Республіці Крим та сприяння виконанню зобов'язань України щодо реалізації норм Європейської хартії регіональних мов або мов меншин".

Згідно з документом, в Криму мають намір використовувати російську мову як регіональної.

Зараз ви читаєте новину «Регіонали націлилися на русифікацію половини України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

63

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути