субота, 03 квітня 2010 17:05

Колесніченко перепише трагікомічну історію України

Колесніченко перепише трагікомічну історію України

Партія регіонів ініціює перегляд шкільної історичної літератури.

Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua заявив народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

"Зараз є реальна необхідність передивитися концепцію викладання трагічної і трагікомічної історії України, яку викладають у наших школах. Треба перейти на історію, яка, як це прийнято у Європі, буде враховувати регіональний компонент", - заявив "регіонал".

"Наші діти повинні вчитися на позитивних прикладах, без хрестів, без могил, без пригнічення, русофобії. Спірні моменти ми повинні винести з підручників, відправити до кабінетів вчених, які розглянуть їх без участі політиків. Бездарні націоналістичні дії попередньої влади призвели до того, що рівень освіти впав. А у цілому читати підручники стало просто неприємно. Їх заміна - не ініціатива, а потреба часу", - сказав він.

По словам депутата, буде оголошено конкурс на кращий підручник історії. У ньому зможе брати участь будь-яка людина, яка має освіту, знання і готова написати підручник сама або з творчим колективом. Окрім того буде кардинально змінена комісія, яка визначає, по яким саме підручникам будуть вчитися школярі.

"Ми прагнемо в Європу, а їх підручники з історії не розмежовують країни, які знаходяться поруч. Вони навпаки шукають спільні моменти. Ми ж не фашистів у себе виховуємо. Чи, може, ми готуємося до війни? Якщо ми хочемо інтегруватися у європейську спільноту, ми повинні вчити дітей на позитиві. А те, що у нас було до сьогодні - це ізврат, отврат і неподобство", - наголосив Колесніченко.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Колесніченко перепише трагікомічну історію України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути