середа, 30 травня 2012 16:40

"Регіонали" із Західної України не проголосують за мовний закон розуміючи, що ставлення до них зміниться - Хара

"Регіонали" із Західної України не проголосують за мовний закон розуміючи, що ставлення до них зміниться - Хара
Василь Хара не бачить нічого поганого у скандальному законі про мови. Фото: 2000.net.ua

Кожен депутат сам вирішує за що йому голосувати, але в питанні мовного закону повинна діяти партійна дисципліна.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат-"регіонал" Василь Хара, коментуючи відмову деяких "регіоналів", що представляють західні регіони країни, голосувати за офіційний статус російської мови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голосувати за другу мову - це як зрадити батька і матір - "регіонал"

"Ну це питання не до мене. Я рядовий народний депутат. Повинен сказати, що депутати від Західної України мають право на своє бачення, але в даному випадку діє якась дисципліна. Я теж іноді голосую за те, що мені не хотілося б голосувати, але тут діє партійна дисципліна. Але є речі, які я не приймаю, і тому ніхто не може змусити мене голосувати", - каже він.

У той же час Хара додав, що "цей законопроект не відноситься до розряду вкрай заборонених, просто вони (депутати із Західної України - ред.) розуміють, що до них там будуть ставитися по-іншому".

Крім того, нардеп каже що резерву голосів у них немає, адже деякі соратники по фракції ще до початку розгляду законопроекту відмовилися голосувати за нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович наказав підняти "мовне" питання, аби підвищити рейтинг на 3-5% - Яценюк

"Де ми будемо брати голоси? На скільки я розумію, при розгляді даного питання, було більш, ніж достатньо голосів. Повинні були голосувати наша фракція, комуністи, "Реформи заради майбутнього" та "Народна партія" Литвина. Інакше б наші не ставили на порядок денний, але сталася таке зрада, і вони в процесі розгляду змінили свою думку і зрадили нашу фракцію. Не знаю, як би вони голосували, але вони виступили публічно проти тих домовленостей, які були. Інших ресурсів немає, і тепер потрібно займатися і з'ясувати чому ця зрада сталася і що будемо робити далі", - говорить Хара.

"Регіонал" так само вважає, що питання мови тепер не можна залишити завислим у повітрі, і потрібно прийняти по ньому хоч якесь рішення.

"Необхідно винести його на порядок денний і перенести, або відправити на доопрацювання, або прийняти - але рішення має бути".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович має визначитися із своєю позицією щодо мови - експерт

Парламент повинен або прийняти закон, або зовсім відмовитися від виконання Європейської хартії про мови, каже Хара.

"У мене є переконання, що при розгляді його до кінця відповідно до регламенту він буде прийнятий. Якщо скинути політичну мішуру, хто кого ненавидить, то я не бачу тут нічого крамольного. Цей законопроект базується на 100% на Європейській хартії про мови, яку Україна ратифікувала. Відповідно до Конституції та міжнародних норм права, ми зобов'язані це виконати, або відмовитися, сказавши "пішли ви геть", ми денонсуємо те, що ми підписали і прийняли, і ми не хочемо з вами дружити. Можливий і такий варіант, але ратифікувавши Хартію, тепер просто залишити це не можна ", - підсумував нардеп.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" із Західної України не проголосують за мовний закон розуміючи, що ставлення до них зміниться - Хара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути