понеділок, 21 травня 2012 14:29

"Регіонали" хочуть не скасувати, а обмежити депутатську недоторканність

"Регіонали" хочуть не скасувати, а обмежити депутатську недоторканність
Олександр Єфремов каже, що опозиція знову бреше виборцям. Фото: obozrevatel.com

"Регіонал" Олександр Єфремов вважає черговим обманом виборців розмови опозиції про те, що їхній законопроект про зняття депутатської недоторканності кращий за проект парламентської більшості. Про це він сказав на погоджувальній раді в понеділок.

"Ми пропонуємо проголосувати за той законопроект, який є і має шанси бути прийнятим. Ми ніколи не говорили, що повністю позбавляємо депутатської недоторканності. Кажемо, що приводимо цю норму у відповідність до тієї, яка існує в цивілізованих країнах. Мається на увазі, що проти депутата можуть порушувати кримінальні справи, його структури чи приміщення можуть перевірятися. Але притягувати його до відповідальності по суду можна лише за рішенням Верховної Ради. Така система існує практично у всіх ведучих європейських країнах. Було б логічно, аби ми в себе її прописали",  - зазначив Єфремов.

За словами депутата, якщо опозиція хоче позбавити недоторканності президента та суддів, то їх потрібно вибрати в нардепи, а потім позбавляти депутатської недоторканності.

"Крім того, треба подивитися рішення Конституційного суду, яке ми вже проходили, по президенту та на відповідну міжнародну угоду, яку ми підписали в тому числі із Європейським союзом щодо суддів. Якщо ми вважаємо, що ці рішення ми виконувати не будемо, то вперед із піснею, можете йти тим шляхом, який вас приведе в нікуди. Можете і надалі обдурювати виборців. Ми цим шляхом йти не будемо", - зауважив він.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" хочуть не скасувати, а обмежити депутатську недоторканність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути