вівторок, 17 вересня 2013 18:26

"Регіонали" хочуть налякати комуністів — Міщенко про зміни до регламенту

"Регіонали" хочуть налякати комуністів — Міщенко про зміни до регламенту
Фото: Сергій Міщенко

Позафракційний депутат Сергій Міщенко підтримує ініціативу про зниження до 15 осіб порогу, необхідного для формування фракції, однак вважає її "пушкою". Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Така інформаційна кампанія щодо можливих змін до регламенту розрахована на комуністів, аби їх налякати. Вона спеціально виведена у простір і "гуляє" вже два тижні. За цей час з ким би в першу чергу спілкувалися? Зі мною та такими, як я — вели б непублічні розмови. Але з нами не тільки ніхто не спілкувався, але й натяків не було", - зазначив політик.

За словами нардепа, позафракційні депутати, які мають хороші фінансові ресурси, бажають, аби у них у парламенті було не дві-три людини, а своя фракція.

"Але вони розуміють, що зібрати її чим далі, тим складніше. "Зарплати" платити, як це було раніше? Це буде нижчою кастою, про що всі знатимуть. Якщо збираються депутати зі спільними переконаннями, як Олесь Доній, у яких гроші на десятому місці, тоді ніхто не скаже, що це "тушки". А таких знайти важко. Їх можна на пальцях перерахувати", - пояснив Міщенко.

Говорячи про те, з ким би погодився увійти у групу чи фракцію у разі прийняття відповідного законопроекту, він зізнався, що поки придивляється до колег, однак не бачить передумов для змін конфігурації парламенту.

Депутат вважає, що бути мажоритарником, який є позафракційним, з одного боку важко, з іншого — дуже легко.

"Ти сам приймаєш рішення, нікому із керівництва не звітуєш, нічим не зобов'язаний. Це свобода. Правда, у фракції були свої плюси — всі за одного. Однак життя показало, що це не завжди так", - додав Міщенко.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" хочуть налякати комуністів — Міщенко про зміни до регламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути