середа, 22 травня 2013 15:00

"Регіонал": Засідання уряду — це не шоу

"Регіонал": Засідання уряду — це не шоу
Володимир Олійник Фото: day.kiev.ua

По акредитації на засідання уряду має бути спеціальна процедура. Так в інтерв'ю журналістам "регіонал" Володимир  Олійник прокоментував наказ прем'єра Миколи Азарова позбавити акредитації журналістів, які повернулися до нього спинами.

За його словами, процедура має бути такою, аби журналісти функціонально не заважали  проведенню засідання Кабміну. "Якщо було порушення регламенту проведення засідання Кабінету Міністрів, прем'єр має право забезпечити порядок. Його дії можуть бути правомірні. Якщо є претензії, вони (журналісти — Gazeta.ua) мають право звертатися до суду щодо порушення своїх конституційних прав", - зауважив політик.

Олійник наголосив, що засідання уряду — це не шоу. На думку "регіонала", дії журналістів можуть відволікати урядовців. "Там повинна панувати така атмосфера, щоб можна було почути кожного. От народні депутати говорять, що вони мають право бути присутніми на засіданні. Так. Але якщо туди прийдуть всі 445 депутатів, навіть якщо відвести великий зал, це буде балаган. Має ж бути порядок", - зазначив він.

Нардеп впевнений, що Азаров має право видаляти із зали та давати розпорядження позбавити акредитації, бо він несе відповідальність за засідання. "Я не думаю, що ви погодитися з тим, що я прийду до вас у редакцію і скажу: "Зараз я тут почну виступати". Ви відповісте: "Ви маєте право, як депутат, зайти у будь-яку установу. Але, рідненький, туди (до Верховної Ради — Gazeta.ua) іди", - додав Олійник.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал": Засідання уряду — це не шоу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути