четвер, 12 квітня 2012 10:44

Регіонал розповів, хто обирає Януковичу тілоохоронців

Регіонал розповів, хто обирає Януковичу тілоохоронців
Віктор Янукович з охоронцем Заневським. Фото: pravda.com.ua

Президент Віктор Янукович сам обирає собі тілоохоронців і визначає їхню роботу.

Про це в ефірі 5 каналу повідомив народний депутат від Партії регіонів Олег Надоша, коментуючи ту інформацію, що Януковича охороняє людина з Російської Федерації (В'ячеслав Заневський – ред.), яка була виключена з Асоціації тілоохоронців Росії за неналежну поведінку.

Зокрема, відповідаючи на запитання про те, чи не перебуває перша особа України у такому випадку під дуже сумнівною охороною, Надоша сказав: "Відповідно до Конституції президент має охорону, і держава його охороняє як свій символ".

За словами політика, сам Янукович визначає, хто його повинен охороняти і ступінь довіри до кожного свого охоронця.

"Президент сам визначає, кому він довіряє і хто повинен знаходитись поряд із ним – і коли він президент, і коли він не президент", - наголосив нардеп.

"Якщо уважно вдивитись у ті обличчя, які стоять за спиною президента, вони стояли там і в 2002 році, і в 2007-му", - додав Надоша.

Як повідомляли раніше ЗМІ, керівником особистої охорони президента України є громадянин іншої держави - росіянин В'ячеслав Заневський. Янукович узяв Заневського на роботу, коли був в опозиції, бо не довіряв державній охоронній службі та приватним "бодігардам".

Заневський - колишній інструктор російської "Академії тілоохоронців", який свого часу працював із губернатором Олександром Лебедем та цілком може бути офіцером російських спецслужб.

Зараз ви читаєте новину «Регіонал розповів, хто обирає Януковичу тілоохоронців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути