Ексклюзиви
пʼятниця, 15 червня 2012 10:50

"Регіонал" натякнув, що Тарасюк має понести політичну, а той кримінальну відповідальність

"Регіонал" натякнув, що Тарасюк має понести політичну, а той  кримінальну відповідальність
Григорій Смітюх назвав дії Тарасюка у Страсбурзі демаршем. Фото: xvatit.com

Борис Тарасюк має понести щонайменше політичну відповідальність за резолюцію в ЄС.

Про це в ефірі 5 каналу сказав "регіонал" Григорій Смітюх, коментуючи демарш членів Партії регіонів у Страсбурзі.

"Україна за останні 10, або більше років, демонструє у зовнішній політиці не єдину позицію. Всі намагаються відстоювати свою точку зору не завжди на користь України. І в цьому випадку, якщо українська делегація іде до такого вагомого міжнародного інституту у Страсбурзі, де ведуться переговори про долю України, про імідж України, позиція повинна бути консолідованою і однозначною, хоча б спрямованою на те, щоб відстоювати інтереси та імідж України", - пояснив він.

Верховна Рада як колегіальний орган не давав повноваження одноосібно Тарасюку вносити ту чи іншу резолюцію, або вносити ті чи інші поправки, наголосив "регіонал".

"Він одноосібно висловлює свою точку зору від імені комітету, як мінімум, і від імені парламенту, як максимум. Я не чув, щоб таке повноваження колись розглядалося. Я вважаю, що той, хто нехтує національними інтересами, які зашкоджують репутації України, завдають шкоду Україні, повинен нести відповідальність - як мінімум зняття його з голови комітету", - підкреслив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарасюк розповів, що змусить Європу полюбити Україну

Смітюх підкреслив: "Я хочу нагадати, що пан Тарасюк в угоду Заходу неодноразово наносив збитки або репутації країни, або збитки територіальній цілісності країни. У 1994 році, коли Україна підписала угоду про збуття ядерної зброї.... готував цю угоду пан Тарасюк. У 1995 році Україна зняла в односторонньому порядку візовий режим і саме цим поставила країну в нерівні умови, що нанесло і фінансові, і матеральні збитки Україні. Саме він тоді був міністром. Він готував документи, коли Україна втратила частину території біля острова Зміїного. Я вважаю, що за ці злочини він повинен нести як мінімум політичну відповідальність, а як максимум - кримінальну".

Нагадаємо, що вчора члени Партії регіонів демонстративно залишили засідання міжпарламентського комітету "Україна-ЄС". У ПР пояснили, що причиною стало те, що Тарасюк одноосібно вніс у проект резолюції постанову про судочинство в Україні.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" натякнув, що Тарасюк має понести політичну, а той кримінальну відповідальність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути