понеділок, 29 липня 2013 12:11

"Регіонал" хоче стежити за українцями в публічних місцях, щоб уникнути злочинів

"Регіонал" хоче стежити за українцями в публічних місцях, щоб уникнути злочинів
Володимир Олійник. Фото: partyofregions.ua

В Україні слід встановити відеокамери у всіх публічних місцях, щоб швидше і ефективніше розслідувати злочини, як-от вбивство мера Феодосії Олександра Бартенєва. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав нардеп-"регіонал" Володимир Олійник.

"Міліція відпрацьовує усі версії: починаючи від політичної, пограбування, закінчуючи особистими стосунками. Досудове слідство висловили першу, очевидну версію. Адже після того, як були постріли, забрали гаманець. Але це перше версія, будуть відслідковувати інші. Адже буває, що перша версія — відволікальна. Тобто, гаманець забрали, нібито, пограбували. А реально може бути щось інше. За правилами проведення тактики розслідування злочинів, потрібно розслідувати усі версії. Я вам скажу, можуть бути несподіванки. Буває так, що публічна особа,  багато рішень приймала, а дивишся, там причина у певних побутових стосунках: між людьми, між жінками. Не варто забігати наперед", - каже нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство мера Феодосії могло бути замовним - нардеп

"Регіонал" сподівається, що вбивцю таки знайдуть, адже "раз на раз не припадає".

"Буває вбивство - заплановане, і все одно залишають якісь сліди, відеокамери фіксують. Планують, маршрути відслідковують і попадаються. А буває -  навпаки, випадково все відбулося і не можна знайти злочинця. Дуже важливо максимально розслідувати справу у найкоротші терміни, за свіжими слідами: коли ще люди пам'ятають, можна розпитати. Плюс — проведуть з десяток експертиз, які дадуть відповіді на чимало запитань", - прогнозує депутат.

Олійник запевняє, аби швидше розслідувати подібні злочини, в Україні слід встановити відеоспостереження у всіх публічних місцях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День міста у Феодосії перетворився на траур: помер міський голова

"Нам варто вже переходити на світовий досвід. Потрібно, щоб максимально усі публічні місця були під відеоспостереженням. Я не заперечую, щоб на вулиці мене могли фіксувати. Сьогодні фіксують банківські камери, ДАІ  і так далі. Чому б не зробити камери і в публічних місцях? Є ж технології, які дозволяють ідентифікувати особистість, просканувавши зображення. Для безпеки варто застосувати усі механізми. До кожного ж під'їзду не поставиш дільничого", - каже він.

Нагадаємо, 27 липня невідомий вистрелив у спину мерові Феодосії у під'їзді його будинку. За 20 годин Бартенєв помер у лікарні.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" хоче стежити за українцями в публічних місцях, щоб уникнути злочинів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути