понеділок, 14 листопада 2022 23:48

"Реакції не буде?" – після корупційного скандалу голову ОВА побачили з президентом у Херсоні
3

Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко, який потрапив у корупційний скандал, був із президентом Володимиром Зеленським у Херсоні.
Фото: Instagram.com/tymoshenko.kyrylo
Також Резніченко був на нараді у президента.
2 листопада журналісти повідомили, що фірма, співвласницею якої є "близька подруга" Резніченка, фітнес-тренерка Яна Хланта, отримала цього року 1,5 млрд грн бюджетних коштів на ремонт доріг.

Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко, який потрапив у корупційний скандал, був із президентом Володимиром Зеленським у Херсоні.

Його помітили на фото, яке у сторіс опублікував заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко. Також Резніченко був на нараді у президента. Про це повідомили журналісти програми "Схеми: корупціях в деталях" і Цент протидії корупції у Facebook.

"Це голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко. Той самий, який спрямував півтора мільярда бюджетних гривень на ремонт доріг фірмі, записаній на його дівчину, фітнес-тренерку Яну Хланту. Чи значить сьогоднішня поява Резніченка у Херсоні поруч з Зеленським та першими особами держави, що реакції і не буде?", – запитали журналісти.

Офіс президента так і не надав публічну оцінку фактам, оприлюдненим у розслідуваннях журналістів, повідомили.

Перед публікацією розслідування про Резніченка та освоєння бюджетних коштів, журналісти направляли запит на ім'я Зеленського.

"Адже саме президент призначає керівників областей. Утім, Зеленський не коментував і публічно не реагував на викриття журналістів ані до виходу розслідувань, ані після", – пишуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фігуранту нападу на журналістів дали крісло голови державної компанії

"Без ложки дьогтю не обійшлось. В складі офіційної делегації опинився керівник Дніпропетровської обласної адміністрації Валентин Резніченко. Той, який став фігурантом розслідування про 1,5 млрд грн, вручну злиті адміністрацією близькій подрузі самого Резніченка", – коментує ЦПК.

2 листопада журналісти "Українська правда" і програми "Схеми: корупція в деталях" повідомили, що Дніпропетровська область з початку повномасштабної російської агресії витратила на ремонт доріг 2,3 млрд грн. Що більше, ніж будь-який інший регіон в Україні.

Більшість із цих грошей отримала компанія "Будінвест Інжиніринг", співвласниця якої – Яна Хланта – тісно пов'язана із Резніченком.

"Близька подруга" голови обласної адміністрації – професійна спортсменка, яка працює тренером з пауерліфтингу у Дніпрі. Вони разом багато подорожували за кордон.

Хланта пересувається на автомобілі Різниченка та отримувала зарплату у його фірмі.

Жінка стала співвласницею "Будінвест Інжиніринг" (49%) у 2021 році. Того ж року компанія увійшла до десятки найбільших підрядників Укравтодору, з'ясували "Наші гроші".

Цього року фірма отримала близько 1,5 млрд грн на експлуатаційне утримання автомобільних доріг. Більшу частину грошей виділив профільний департамент обладміністрації.

Резніченко на журналістське розслідування публічно ніяк не відреагував.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зареєстрували провадження про вчинення кримінальних правопорушень за двома статтями – зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки і відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом.

Валентина Резніченка двічі призначали на посаду голови Дніпропетровської ОДА. У 2015 році – президент Петро Порошенко та у 2020-у президент Володимир Зеленський.

До цього був гендиректором державного підприємства "Український державний центр радіочастот" і головою Запорізької ОДА.

Зараз ви читаєте новину «"Реакції не буде?" – після корупційного скандалу голову ОВА побачили з президентом у Херсоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути