середа, 02 листопада 2022 19:26

Резніченко "влип" у корупційний скандал: САП відкрила провадження

Резніченко "влип" у корупційний скандал: САП відкрила провадження
Компанії "близкої подруги" голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валенитна Резніченка виділили 1,5 млрд грн бюджетних коштів. Фотоколаж: "Схеми: корупція в деталях"

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зареєстрували провадження про близьку подругу голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентина Резніченка, чиїй компанії виділили 1,5 млрд грн на дороги в області.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості про вчинення кримінальних правопорушень за двома статтями – зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки і відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом. Про це повідомила "Українська правда".

Досудове розслідування доручили детективам Національного антикорупційного бюро.

Наразі Резніченко не є підозрюваним або обвинуваченим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрюваний у хабарництві "слуга" викинув обвинувальний акт з вікна Toyota

Раніше журналісти "Українська правда" і програми "Схеми: корупція в деталях" повідомили, що Дніпропетровська область з початку повномасштабної російської агресії витратила на ремонт доріг 2,3 млрд грн. Що більше, ніж будь-який інший регіон в Україні.

Більшість із цих грошей отримала компанія "Будінвест Інжиніринг", співвласниця якої – Яна Хланта – тісно пов'язана із Резніченком.

"Близька подруга" голови обласної адміністрації – професійна спортсменка, яка працює тренером з пауерліфтингу у Дніпрі. Вони разом багато подорожували за кордон.

Хланта пересувається на автомобілі Різниченка та отримувала зарплату у його фірмі.

Жінка стала співвласницею "Будінвест Інжиніринг" (49%) у 2021 році. Того ж року компанія увійшла до десятки найбільших підрядників Укравтодору, з'ясували "Наші гроші".

Цього року фірма отримала близько 1,5 млрд грн на експлуатаційне утримання автомобільних доріг. Більшу частину грошей виділив профільний департамент обладміністрації.

Резніченко на журналістське розслідування публічно ніяк не відреагував.

Валентина Резніченка двічі призначали на посаду голови Дніпропетровської ОДА. У 2015 році – президент Петро Порошенко та у 2020-у президент Володимир Зеленський.

До цього був гендиректором державного підприємства "Український державний центр радіочастот" і головою Запорізької ОДА.

Торік на закупівлі для ремонту доріг Кабмін витратив майже удесятеро більше коштів, ніж на матеріальне забезпечення армії. Потреби Укравтодору склали 347,7 млрд грн, а Міноборони – 36 млрд, повідомляли журналісти.

Зараз ви читаєте новину «Резніченко "влип" у корупційний скандал: САП відкрила провадження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути