четвер, 04 червня 2020 15:24

Разумков сказав, що буде в разі другого провалу програми уряду в Раді

Разумков сказав, що буде в разі другого провалу програми уряду в Раді
Уряд буде без імунітету, якщо програму відхилять, каже спікер. Фото: Андрій Нестеренко,iportal.rada.gov.ua

Верховна Рада не може вдруге відправити на доопрацювання програму уряду.

Про це сказав спікер Дмитро Разумков на брифінгу в четвер.

"Можливо, я помиляюся, однак, якщо я все ж таки правий, удруге відправити програму дій уряду на доопрацювання неможливо. Вона відправляється лише раз. Далі вона повинна бути або схвалена, або відхилена.

Якщо відхиляється, це не є підставою для припинення повноважень чинного уряду. Це лише означає, що протягом року вони не зможуть внести нову програму дій і в них немає імунітету на рік. Все інше не заважає їм продовжувати далі працювати", - сказав Разумков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авакова не звільнять до місцевих виборів

"Наскільки мені відомо, вона (програма. - Gazeta.ua) вже ґрунтовно доопрацьована. Сподіваюся, що найближчим часом надійде до Верховної Ради. Сьогодні направили програму на дошліфовування", - заявив спікер.

Щодо розгляду парламентом кандидатури міністра екології у п'ятницю, то Разумков відповів: "Завтра дуже небагато часу. Є година запитань до уряду. Є деякі законопроєкти, які, на жаль, ми були вимушені відкласти. Сподіваюся, що найближчим часом. Однак не впевнений, що це може бути завтра, м'яко кажучи".

4 червня Верховна Рада направила на доопрацювання програму уряду, очолюваного прем'єр-міністром Денисом Шмигалем. За це проголосували 245 нардепів.

За Конституцією, парламент не може розглядати питання про відповідальність уряду протягом року після ухвалення програми його діяльності.

Зараз ви читаєте новину «Разумков сказав, що буде в разі другого провалу програми уряду в Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути