вівторок, 27 листопада 2012 18:36

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Рано чи пізно Янукович зіткнеться з проблемою міжнародної ізоляції" - політолог

"Рано чи пізно Янукович зіткнеться з проблемою міжнародної ізоляції" - політолог
Сергій Таран. Фото: www.chesno.org

Від вивішеного портрету екс-прем'єра Юлії Тимошенко на мерії Риму нічого не зміниться, але подібні акції викличуть ситуацію, коли президент України Віктор Янукович зіткнеться з проблемою міжнародної ізоляції.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"Європа сприймає Тимошенко, як символ боротьби за українську демократію, особливо в тих країнах, де є розвинена наша діаспора, яка може лобіювати це питання. Такі акції очікуванні", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За невиконання норми про персональне голосування має бути відповідальність аж до кримінальної - нардеп

Відповідаючи на питання, чи буде реакція зі сторони української влади на вивішений портрет Тимошенко на мерії Риму, він сказав: "Самої реакції не буде на таку акцію, тому що є серйозніші сигнали з боку Європи, ніж акція по вивішуванню портрета".

Проте, на його думку вона матиме "кумулятивний ефект". "Поступово створюється тло, і воно вже фактично створено щодо неприйняття Європою подібних дій (влади по відношенню до політичних в'язнів — ред.)", - висловив думку Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кужель розкритикувала Раду і зикликала таки домогтися персонального голосування

"Через один портрет нічого не зміниться, але подібні акції постійно відбуваються, створюють ефект того, що рано чи пізно Янукович зіткнеться з проблемою міжнародної ізоляції. Йому це буде дуже не зручно, бо такі акції створюють передумови. Не можна мати міжнародну політику, якщо з тобою не спілкуються", - резюмував політолог.

Нагадаємо, вчора в переддень дня народження Юлії Тимошенко її портрет вивісили на фасаді мерії Рима. Під зображенням 2х1,5 м напис: "Свободу для Юлії Тимошенко". Рішення вивісити портрет було одноголосно прийнятий мерією Рима.

Зараз ви читаєте новину «"Рано чи пізно Янукович зіткнеться з проблемою міжнародної ізоляції" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути