неділя, 26 червня 2022 12:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Ракетний удар по Києву: Кулеба звернувся до учасників G7 

Ракетний удар по Києву: Кулеба звернувся до учасників G7 
Дівчинка, яку дістали з-під завалів зруйнованого окупантами будинку у Києві. Фото: ДСНС України

Ранковий ракетний удар по Києву має спонукати учасників саміту G7 відповісти новими санкціями на адресу країни-агресорки Росії.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Twitter.

Він нагадав, що внаслідок чергової ворожої атаки постраждала дитина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетна атака на Київ: в ОП різко відреагували

"Їй сім років. Українська дитина мирно спала в Києві, поки російська крилата ракета не підірвала її будинок. Багато інших у всій Україні перебувають під бомбардуваннями. Саміт G7 має відповісти новими санкціями проти Росії і важчим озброєнням для України. Треба перемогти хворий імперіалізм Росії", – написав Кулеба.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що ранкові ворожі обстріли міста могли бути символічними з боку РФ. Імовірно, вони пов'язані із самітами G7 і НАТО.

Уранці 26 червня Росія вкотре обстріляла Київську область та Київ. Попередньо, випустила 14 ракет. В області спрацювала протиповітряна оборона. Збита одна ракета. Удари терористи завдали зі стратегічних бомбардувальників. Вони знаходилися у регіоні Каспійського моря.

У Києві один з "прильотів" стався на житлову багатоповерхівку в Шевченківському районі. Інше влучення ракети було в дитячий садок на вул. Половецькій.

Окупанти цілилися в оборонне підприємство в Шевченківському районі. Робили це втретє, повідомив журналіст Андрій Цаплієнко.

З будинку в Шевченківському районі евакуювали 25 мешканців. Госпіталізували чотирьох постраждалих. Серед них 7-річна дівчинка та її мати, громадянка РФ. Відомо про одного загиблого. Попередньо, це батько врятованої дитини. Пошуки людей під завалами тривають.

Зараз ви читаєте новину «Ракетний удар по Києву: Кулеба звернувся до учасників G7 ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути