Ексклюзиви
четвер, 11 квітня 2019 12:06

Радника Обами звинувачують у співпраці з Януковичем

Радника Обами звинувачують у співпраці з Януковичем
74-річний Крейґ обіймав високі посади в адміністраціях Клінтона і Обами. Фото:infocenter-odessa.com

Найближчим часом юридичному радникові в адміністрації президента Барака Обами Ґреґорі Крейґу можуть висунути звинувачення.

Його підозрюють у ділових відносинах із урядом колишнього президента України Віктора Януковича — повідомляє газета The New York Times.

Дії Крейґа в Україні зацікавили спецпрокурора Роберта Мюллера під час його розслідування про втручання Кремля у президентську кампанію в Сполучених Штатах 2016-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це була спроба держперевороту: Трамп про розслідування "російської справи"

74-річний Крейґ обіймав високі посади в адміністраціях Клінтона й Обами. Він стане першою особою, яка пов'язана з Демократичною партією, і котру звинуватять у справі, пов'язаній із розслідуванням Мюллера.

Звинувачення чиновника стосуються його лобістської роботи, яку він виконував 2012-го для Януковича. За американським законом про реєстрацію іноземних аґентів, будь-яка особа, котра виконує лобістську роботу для іноземних клієнтів, повинна зареєструватися як іноземний аґент. У США порушення цього закону переслідувалися рідко доти, поки Роберт Мюллер не висунув звинувачення Полові Манафорту, колишньому голові виборчого штабу Трампа за його лобістську роботу на Януковича і несплату податків за зароблені в Україні гроші.

Генеральний прокурор США Вільям Бар планує опублікувати доповідь спецпрокурора Роберта Мюллера про розслідування втручання Росії у президентські вибори 2016-го протягом кількох тижнів.

Зараз ви читаєте новину «Радника Обами звинувачують у співпраці з Януковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути