Ексклюзиви
середа, 27 березня 2019 05:25

Звіт Мюллера оприлюднять за кілька тижнів

Звіт Мюллера оприлюднять за кілька тижнів
Генпрокурор США Вільям Бар планує опублікувати доповідь спецпрокурора Роберта Мюллера. Фото: REUTERS

Генеральний прокурор США Вільям Бар планує опублікувати доповідь спецпрокурора Роберта Мюллера про розслідування втручання Росії у президентські вибори 2016 року протягом кількох тижнів.

Про це заявив представник міністерства юстиції, передає Reuters.

Бар написав основні висновки звіту. Йому необхідно ще час для того, щоб переглянути звіт і визначити, яка його частина може бути оприлюднена.

Про плани опублікувати публічну версію звіту в найближчі тижні генпрокурор США повідомив голові судового комітету Сенату Ліндсі Грему телефоном. Чиновник заявив, що не планує ділитися розширеною копією звіту з Білим домом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Трампу рано видихати з полегшенням" - експерт про завершення розслідування Мюллера"

Деякі частини конфіденційного звіту Мюллера містять матеріали, які з'явилися в ході секретних засідань великого журі. У той же час федеральні правила забороняють уряду розкривати цю інформацію для громадськості. У звіті також міститься інформація про кримінальні розслідування, які Мюллер надіслав в інші офіси адвокатів США.

Нагадаємо, Мюллер прийшов до висновку, що президент США Дональд Трамп не скоював ніяких злочинів.

Мюллер з травня 2017 року розслідував втручання Росії в американські президентські вибори і можливу змову команди Дональда Трампа з Кремлем. В його слідчу групу входило понад 15 юристів, також в команді працювало ще 30 співробітників.

Команда Мюллера пред'явила звинувачення 34 особам, в тому числі, шістьом з оточення Трампа. Серед них - колишній юрист Трампа Майкл Коен, екс-глава виборчого штабу Трампа Пол Манафорт і колишній радник з національної безпеки Майкл Флінн. При цьому жодному з громадян США, яким пред'явив звинувачення спецпрокурор Мюллер, безпосередньо не інкримінують змову з Росією під час виборів 2016 року. Дональд Трамп завжди заперечував будь-які звинувачення у змові з Росією.

Зараз ви читаєте новину «Звіт Мюллера оприлюднять за кілька тижнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути