Ексклюзиви
четвер, 07 червня 2018 14:34

Рада звільнила міністра Данилюка

Автор: minfin.com.ua
  Олександр Данилюк керував Мінфіном із квітня 2016 року
Олександр Данилюк керував Мінфіном із квітня 2016 року

Парламент підтримав подання прем'єр-міністра про звільнення Олександра Данилюка з посади міністра фінансів.

"За" проголосували 254 народні депутати.

Рішення ухвалили за скороченою процедурою.

Перед голосуванням Данилюк виступив із "останнім" словом. Наголосив, що працював на благо країни. Потім глава уряду Володимир Гройсман аргументував своє подання.

"Я так і не зрозумів його випад на засіданні уряду щодо провокування емоційної, непристойної поведінки. Більше того, коли я після цієї наради прилетів у Брюссель на важливі перемовини, мене там зустрів лист міністра фінансів для мене не зрозумілий і не адекватний. Я запросив міністра і сказав, що проти держави діяти не можна. Дав йому два тижні, щоб виправити ситуацію й об'єктивно підійти до інформування наших міжнародних партнерів...

Шкода, що міністр фінансів навіть не зрозумів причини мого подання до парламенту. Усі винні, тільки не він", - сказав Гройсман із проханням підтримати подання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данилюк вважає причиною звільнення "гречку"

6 червня прем'єр-міністр Володимир Гройсман підписав подання про звільнення міністра фінансів Олександра Данилюка. Його призначили в Кабмін у квітні 2016 року за квотою БПП.

Минулого тижня Данилюк поставив ультиматум про призначення собі п'ятого заступника. Прем'єр відповів, що не зробить цього. Натомість Данилюк попросив готувати подання про відставку для нього. Пізніше у листі послам Великої сімки заявив, що президент Петро Порошенко втручається у кадрову політику уряду, лобіюючи "своїх" заступників.

Влітку минулого року генеральний прокурор Юрій Луценко звернувся до уряду з проханням звільнити Данилюка. Причина - несплата міністром 700 тис. грн податків. У відповідь Данилюк зажадав відправити у відставку Луценка нібито за саботаж розслідування щодо ПриватБанку.

Зараз ви читаєте новину «Рада звільнила міністра Данилюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути