пʼятниця, 17 січня 2014 19:14

Рада віддаляє Україну від ЄС – МЗС Німеччини

Рада віддаляє Україну від ЄС  – МЗС Німеччини
Франк-Вальтер Штайнмайер Фото: AFP

Деякі закони, прийняті 16 січня Верховною Радою, віддаляють Україну від Європи. Таку думку висловив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр.

"Курс, вибраний вчора президентом Януковичем, веде в глухий кут. Обмеження громадських прав ще більше віддалить Україну від Європи. Я впевнений, що більшість людей в Україні бажає відкритого майбутнього для своєї країни, що дасть змогу зробити вибір у напрямі Європи", - цитує прес-служба посольства Німеччини в Україні міністра закордонних справ ФРН.

При цьому Штайнмайєр вважає, що цю ситуацію необхідно вирішити за допомогою діалогу.

"Ми очікуємо від політичного керівництва в Києві, що для політичних дебатів після ухвалених рішень проти зближення з ЄС не буде адміністративних перешкод і кримінальних переслідувань", – додав очільник МЗС Німеччини.

Також він зазначає, що репресії не повинні бути відповіддю на гострі політичні дискусії в країні.

Нагадаємо, на події, що 16 січня відбувалися у Верховній Раді, відреагували представники світової спільноти. Зокрема, державний департамент США занепокоєний тим, що 16 січня Верховна Рада України прийняла кілька суперечливих законів, які суттєво обмежують права та свободи громадян.

Крім того, верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон закликала президента Віктора Януковича привести прийняті законодавчі поправки у відповідність до міжнародних зобов'язань країни. А президент Європейського парламенту Мартін Шульц закликав Януковича не підписувати ці закони, оскільки вони обмежують основні свободи громадян.

Водночас, міністр закордонних справ України Леонід Кожара вважає, що коментарі офіційних осіб іноземних держав є втручанням у внутрішні справи України і закликає їх до об'єктивності і виваженості у своїх оцінках.

Зараз ви читаєте новину «Рада віддаляє Україну від ЄС – МЗС Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

96

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути