четвер, 06 грудня 2018 12:43

Рада розв'язала руки морській охороні

Рада розв'язала руки морській охороні
Парламент ухвалив закон "Про прилеглу зону України". Фото: dpsu.gov.ua

Народні депутати ухвалили законопроект про дозвіл кораблям і катерам морської охорони Державної прикордонної служби без попередження застосовувати зброю для відбиття нападу на них.

Пропозицію із третьої спроби підтримали 244 депутати.

"Безпека України - це не в ефірах говорити про безпеку, а працювати у залі. Усі "великі захисники" в ефірах", - обурився спікер Андрій Парубій, втретє повертаючи питання на голосування.

Норму про застосування зброї внесли до закону "Про прилеглу зону України". Він визначає правовий режим прилеглої зони України, включаючи права України в її внутрішніх водах, територіальному морі та прилеглій зоні, а також порядок їхнього здійснення згідно з Конституцією, загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права, міжнародними договорами і законами України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Похвилинна реконструкція захоплення українських суден

25 листопада російські силовики під прапором РФ атакували 3 українські катери в Азовському морі та застосували зброю. 6 українських військових отримали поранення. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом. Підконтрольний Кремлю суд у Сімферополі арештував усіх 24 моряків на 2 місяці. Їх перевезли до Москви. Українська влада назвала їх військовополоненими.

Зараз ви читаєте новину «Рада розв'язала руки морській охороні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути