Ексклюзиви
середа, 04 вересня 2024 13:20

Рада провалила виключення Безуглої з оборонного комітету

Верховна Рада провалила у середу голосування за зняття народної депутатки Мар'яни Безуглої з посади заступниці голови комітету парламенту з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Це рішення підтримали лише 205 депутатів при необхідних 226, повідомив 4 вересня нардеп Ярослав Железняк з фракції "Голос".

"Постанову про Марʼяну провалили - 205. Вона залишається заступницею комітету", - написав він, додавши, що постанова №10391 не передбачала виключення Безуглої зі складу комітету. Вона просто не була б частиною керівництва, якби документ ухвалили.

Железняк опублікував фото того, як голосували фракції:

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Махінації Дубінського: нардепу повідомили нову підозру

"Слуги народу" зірвали виключення Мар'яни Безуглої з оборонного комітету", - заявив перший заступник голови комітету з питань регламенту Сергій Євтушок.

У січні комітет із нацбезпеки вже рекомендував Раді відкликати Безуглу з посади заступниці глави комітету у зв'язку з обставинами, що унеможливлюють виконання нею своїх обов'язків, однак на засіданні парламенту спікер ВРУ відмовився ставити питання на голосування, що спричинило блокування трибуни депутатами.

Питання так і не винесли на голосування. Попри видиму нульову політичну вагу Безуглої, її критику партії президента "Слуга народу" та публічний вихід із неї, у Верховній Раді уже тривалий час не можуть ухвалити рішення про відкликання одіозної депутатки з комітету.

У липні профільний комітет рекомендував Верховній Раді відкликати Безуглу не лише з керівництва, а й із його складу.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 4 вересня подав заяву про відставку. Про це у середу зранку повідомив спікер парламенту Руслан Стефанчук у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Рада провалила виключення Безуглої з оборонного комітету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути