Ексклюзиви
четвер, 04 березня 2021 15:38

Рада провалила легалізацію зброї. Майже всі фракції дали нуль голосів

Рада провалила легалізацію зброї. Майже всі фракції дали нуль голосів
Депутати також не підтримали рішення відправити законопроєкти на доопрацювання. Фото: Сергій Ковальчук, iportal.rada.gov.ua

Верховна Рада у четвер відмовилася ухвалити законопроєкти про цивільну зброю та боєприпаси.

Рекомендований профільним комітетом законопроєкт №4335 - ініціатори депутати зі "Слуги народу" - набрав 88 голосів за необхідних 226, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зі "слуг" проголосували 84 депутати. Фракції ОПЗЖ, "Європейська солідарність", "Батьківщина", "Голос", група "Довіра" дали 0 голосів "За". 2 голоси - "Партія "За майбутнє".

Альтернативний проєкт №4335-1, ініціатором якого є нардеп від "Голосу" Андрій Шараскін, набрав 74 голоси. Голосували "за" - 51 "слуга", 8 - "Європейська солідарність", 1 - "Батьківщина", 10 - "Голос", 2 - "Партія "За майбутнє".

Народні депутати також не підтримали рішення відправити законопроєкти на доопрацювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи оновили автопарки

Законопроєкт №4335 встановлював 5 категорій цивільної вогнепальної зброї, пише "Дзеркало тижня".

Йшлося про запровадження посвідчення власника зброї. У якому зазначатимуться категорії зброї, яку може мати громадянин. Пропонувалося впровадити на кожну одиницю зброї технічний паспорт, де мають вказуватися дані про власника і серійний номер зброї.

Посвідчення власника зброї могли б отримати дієздатні громадяни України, які: не мають медичних протипоказань; не мають судимості, що погашена чи знята у встановленому законом порядку; не притягалися до адмінвідповідальності протягом останнього року.

Йшлося про запровадження Єдиного державного реєстру цивільної зброї та засад його ведення. Перелічувалися заборонені до цивільного обігу вогнепальна зброя, бойові припаси до неї, частини зброї та додаткове обладнання.

Законопроєкт №4335-1 встановлював право на володіння зброєю і боєприпасами, визначав умови, порядок і правила їх придбання фізичними і юридичними особами.

Документ визначав перелік повноважень органів державної влади та управління у сферах обігу зброї та боєприпасів і надання послуг, пов'язаних із її використанням. Також йшлося про регламентацію використання зброї суб'єктами господарювання, що мають ліцензію на охоронну діяльність.

Законопроєкт регламентував обіг пневматичної зброї.

В Україні переглянуть усі дозволи на зброю, заявили на початку тижня в Національній поліції.

У 1-й петиції на сайті президента, яка 2015 року досягла необхідної кількості голосів, вимагали законодавчо затвердити право громадян на захист.

Зараз ви читаєте новину «Рада провалила легалізацію зброї. Майже всі фракції дали нуль голосів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути